Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés a kormány által nem támogatott költségvetési módosító indítványok között elfogadta, hogy 170 millió forint fordítható a jégkorong utánpótlás-nevelésre, a válogatott világbajnoki szereplésére javasolt 100 milliót viszont nem szavazta meg.

Bánki Erik, valamint több fideszes és KDNP-s képviselőtársa a Miniszterelnökség költségvetési fejezetébe tartozó lakossági tájékoztatáshoz kapcsolódó kiadásokból vont el 170 millió forintot a jégkorong utánpótlás-nevelésének támogatására. Ennél a javaslatnál szavazategyenlőség alakult ki, és végül a kereszténydemokrata Harrach Péter támogatásával fogadta el a Ház.

A világ élmezőnyébe 70 év után visszajutott felnőtt jégkorong-válogatottnak a 2009-es, A csoportos vb-részvételéhez a Fidesz és a KDNP több képviselője által javasolt 100 millió forintos plusztámogatást a parlamenti többség nem szavazta meg.

A magyar jégkorong sport soha nem kapott még ilyen mértékű állami támogatást. Studniczky Ferenc, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke rendkívül boldogan fogadta a hírt: "Az Országgyűlés döntése fantasztikus elismerés a sportágnak, amely az elmúlt évtizedek nehézségei után végre oda került, ahová igazán való. Hogy honnan indult a magyar jégkorong és hova érkezett, mindenki láthatja. Ez a támogatás igazi áttörést jelenthet."

A szavazást a helyszínen, a Parlamentben nézhette végig Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki hétfőn este Sólyom László köztársasági elnök meghívására részt vett azon a fogadáson, amelyen a magyar államfő a kanadai főkormányzót fogadta.