Vágólapra másolva!
Mégis folytatja szereplését a nőikosárlabda Euroligában a hétfőn anyagi gondok miatt visszalépett és az MKB-Euroleasing Sopronnal azonos csoportba sorsolt CSZKA Moszkva.

Az orosz szövetség (RFB) tájékoztatása szerint a klub pénteken bemutatta a szükséges pénzügyi garanciákat, így a hazai bajnokság mellett a kontinentális sorozatban is zöld utat kapott.

Az Euroliga-győztes Szamara jogutódaként számon tartott fővárosiak nehézségei a nyáron kezdődtek, több játékost is el kellett adniuk, és már-már az ellehetetlenülés szélére kerültek. A CSZKA nem vett részt a hétközi - csonka - fordulóban, ám december 10-én a jelek szerint pályára lép Sopronban.

"Ugyanúgy derült égből ért a hír, mint ahogy korábban a moszkvaiak visszalépése is. Ez az ügy kezd kicsit viccessé válni, ugyanis mi december 10-ére lekötöttünk egy bajnoki meccset Szekszárdon. Mindenesetre várjuk az európai szövetség hivatalos értesítését" - nyilatkozta az MTI-nek Székely Norbert vezetőedző.

A csoportküzdelmekből hibátlan mérleggel továbbjutott Szeviép-Szeged a görög Panioniosz Athénnal csap össze a legjobb 32 között a nőikosárlabda Európa-kupában.

Az európai szövetség honlapja szerint a kieséses szakaszba lépett csapatok közül a százszázalékos Tisza-partiak a harmadik legjobb mutatóval büszkélkedhetnek, míg a görögök két győzelemmel és négy vereséggel csak harmadikok lettek az E jelű kvartettben.

Az első mérkőzésre december 11-én kerül sor Athénban, míg a visszavágót egy héttel később rendezik Szegeden.

Európa-kupa: a Szeged nyert, a Győr kikapotthttp://www.origo.hu/sport/kosarlabda/20081127-folenyes-pecsi-kosargyozelem-az-euroligaban.html?pIdx=1