Vágólapra másolva!
Bemutatták kedden Veszprémben a Mocsai titkai című kötetet; a 100 oldalas mű Mocsai Lajos egyetemi docens, a magyar női- és férfikézilabda-válogatottak volt szövetségi kapitánya, az MKB Veszprém KC jelenlegi vezetőedzője pályafutásáról szól.

Az 1250 példányban megjelentetett könyvet - melynek kiadója a Bakony-Balaton Média Szolgáltató Kft. - két veszprémi újságíró, Darcsi István és Donát Tamás írta. A fotókkal gazdagon illusztrált kötet 2990 forintért kapható.

Aki harminc évet eltölt a sportban és olyan kimagasló eredményeket ér el, mint Mocsai Lajos, az a sportember "a kivételek kivétele" - mondta Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém KC társadalmi elnöke, hozzátéve: a klub büszke arra, hogy vele dolgozhat. - Aki a könyvet elolvassa, pontos képet kap arról, hogy milyen igényességgel és mennyi munkával lehet nagy eredményeket elérni" - hangsúlyozta a klub vezetője.

Forrás: veszpremkfc.hu

Forrás: Veszprém Kézilabda Fan Club

Debreczenyi János, Veszprém polgármestere is elismeréssel szólt Mocsai Lajos edzői és emberi kvalitásairól.

Mocsai a könyvbemutatón felidézett a pályafutásából néhány nagy világversenyt, majd egy évtizedes németországi edzősködését, valamint a magyar női és férfiválogatottak élén eltöltött 11 évét emelte ki. Ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy az edzői tevékenyég legszebb területe a klubmunka, mert ott lehet legjobban alkotni, hiszen az edző egy évben 10-11 hónapot tud a "saját sportolóival" együtt tölteni.