Vágólapra másolva!
A címvédő Boston Celtics magabiztosan győzött a Washington Wizards otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA). Doc Rivers együttese ezzel új klubcsúcsot állított fel, hiszen a csapat még soha sem rajtolt ilyen jól, 21 győzelem mellett, mindössze kétszer kapott ki.

A Celtics sorozatban 13-adszor diadalmaskodott és már csak egyetlen győzelem választja az 1985/86-os szezonban felállított tizennégy meccses győzelmi sorozatától.

A klubcsúcs elérését a Washington hivatott meghiúsítani, Kevin Garnették azonban rettenetesen megverték a liga leggyengébb csapata címre is eséllyel pályázó fővárosiakat.

A vendégcsapatból mind az öt kezdőember túljutott tíz ponton (Ray Allen és Paul Pierce a húszon is, utóbbi ráadásul százszázalékos, 12/12-es büntetőzéssel), de a cserepadról is ketten (T. Allen 10, House 14) szálltak be kétszámjegyű dobóteljesítménnyel.

A jó szezonkezdet után látványosan visszaeső Dallas megint nagyon elkapta a fonalat: ezúttal a Charlotte-ot gyűrték le Nowitzkiék, akik 8-2-t repesztettek legutóbbi tíz meccsükön.

A Mavst természetesen megint a német vitte a hátán (erős dupladupla 23 ponttal és 13 lepattanóval), de méltó társra talált a végül 26 pontnál megálló csereember, Jason Terry személyében.

Eredmények:
Washington Wizards - Boston Celtics 88-122
Dallas Mavericks - Charlotte Bobcats 95-90
Utah Jazz - Portland TrailBlazers 97-88