Vágólapra másolva!
A szurkolók által leadott több ezer voks alapján összeállt a december 30-i Budapest Bank Kézilabda Gála férfi közönségválogatottja, amely Hajdu János vezetésével a szerb nemzeti csapat ellen lép pályára az előszilveszteri show-n.

A posztonként 4-4 jelölt közül 2-2 került csapatba, és úgy tűnik, a szurkolók egy húron pendülnek Hajdu Jánossal, mivel a közönségcsapat a magyar válogatott tagjaiból áll össze.

Fazekas Nándor először vehet részt az évzáró eseményen, mivel az elmúlt négy esztendőben a Bundesliga sűrű év végi programja akadályozta meg a gálázásban, ezúttal azonban a kiváló kapusnak Veszprémben a helye.

A jobbszélsők között a veszprémiek, azaz Iváncsik Tamás és Gulyás Péter, a jobbátlövők között viszont az idegenlégiósok, Nagy László és Mocsai Tamás kerültek be a csapatba. A mókamester Gál Gyula biztos csapattagnak számít, Zubai Szabolccsal egyetemben.

"Mostanában több helyütt is hallhatják tőlem a szurkolók, hogy legyen a nevem mától Gála Gyula. Ez csak félig vicc, hiszen az év végi show-n valóban mindent meg fogok tenni a publikum szórakoztatásáért, nem maradhat el természetesen a védjegyem, azaz a hát mögötti lövés sem. Remélem, a szerb kapuba is betalálok"- mondta a Veszprémi kiváló beállósa.

Ilyés Ferenc és Putics Barna könnyen lehet, hogy a nyáron egymást váltják a veszprémi klub balátlövő-posztján (előbbi Lemgóba igazolt, utóbbi jelenleg Barcelonában játszik, de nyártól alighanem kölcsönadó gazdája ismét számít rá), december 30-án azonban mindketten a közönségválogatottban lépnek pályára. Csakúgy, mint Iváncsik Gergő és Törő Szabolcs, akik a balszélsők versenyét nyerték meg, így velük is számolhat Hajdu János edző.

Az öt legtöbb szavazatot kapott jelölt (az Iváncsik-testvérek, Fazekas Nándor, Gál Gyula és Nagy László), valamint a korábbi voksoláson az öt legjobban szerepelt női játékos (Görbicz, Pálinger, Szamoránsky, Szűcs és Vérten) újabb voksolásban vesz részt, hiszen ők tízen indulnak az "Év kézilabdázója - közönségdíj" címért, amelyre a kézi.hu-n lehet szavazni, egészen december 30-ig. Hogy a szurkolók kit tartottak a legjobb magyar kézilabdázónak 2008-ban, a Budapest Bank Kézilabda Gálán kiderül.

A sportág év végi ünnepére már a belépők több mint a fele gazdára talált, így érdemes igyekeznie annak, aki a helyszínen szeretné élvezni a nem mindennapi sztárparádét. Jegyek kaphatók a helyszínen, valamint országszerte több jegyirodában. Részletek a kézi.hu-n.