Vágólapra másolva!
Sorozatban 16. győzelmét szerezte meg a címvédő Boston Celtics az NBA legutóbbi játéknapján. A Celtics ezúttal az Atlanta otthonában győzött, méghozzá nagyon kiélezett végjáték után, melyben néhány másodperccel a lefújás előtt is csupán egyetlen ponttal vezetett. A meccset az atlantai Joe Johnson - 2,7 mp-cel a végső dudaszó előtt - elhibázott büntetője döntötte el a ligaelső vendégek javára.

Komolynak tűnő vállsérülést szenvedett Elton Brand, a Philadelphia 76ers legjobbja, a New Orleans Hornets erőssége, Peja Stojakovic pedig hátfájdalmak miatt nem tudta vállalni a játékot szerdán.

A nyáron öt évre, 80 millió dollárért szerződtetett Brandnek a Milwaukee elleni győztes mérkőzés harmadik negyedében kificamodott a válla. A sérülés első látásra súlyosnak tűnt, ám az majd csak az alapos orvosi vizsgálatok után derül ki, hogy az erőcsatárnak mennyi időt kell kihagynia.

Brand a legutóbbi szezonban mindössze nyolc találkozón lépett pályára a Los Angeles Clippersben Achilles-sérülés miatt, ebben a kiírásban ugyanakkor mindössze két összecsapáson nem szerepelhetett. A szerdai mérkőzés előtt 16,4 pontot és 10 lepattanót szerzett átlagban meccsenként.

A szerb Stojakovicnak még kedden, a Memphis Grizzlies elleni találkozón görcsölt be a háta, így a San Antonio Spurs elleni rangadót nem tudta vállalni, igaz a csapat nélküle is nyert.

eredmények:
Atlanta Hawks - Boston Celtics 85-88
Indiana Pacers - Golden State Warriors 127-120
Philadelphia 76ers - Milwaukee Bucks 93-88
Toronto Raptors - Dallas Mavericks 86-96
Detroit Pistons - Washington Wizards 88-74
New Jersey Nets - Utah Jazz 92-103
Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers 70-93
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 115-109 - hosszabbítás után
New Orleans Hornets - San Antonio Spurs 90-83