Vágólapra másolva!
December 30-án a Veszprém Arénában összegyűlik a magyar kézilabdázás valamennyi sztárja, megspékelve a közelmúlt kiválóságával és néhány média személyiséggel, hogy méltóképpen búcsúztassa az évet a Budapest Bank Kézilabda Gálán.

Már a hajrájánál tartanak a sportág év végi show-jának előkészületei, december 30-ra pedig minden készen áll majd a Veszprém Arénában, hogy a kézilabdázók méltó körülmények között búcsúztassák a 2008-as esztendőt.

A szurkolók egészen a gála napjáig még voksolhatnak a kézi.hu-n, és eldönthetik, ki legyen 2008-ban az év kézilabdázója közönségdíj nyertese. Egyelőre óriási a csata Vérten Orsolya, Görbicz Anita, Pálinger Katalin és az Iváncsik-fivérek között, percről-percre változik az állás, így még érdemes szavazni.

Ami konkrétan a Gálát illeti: a program immár végleges, és roppant izgalmasnak ígérkezik. 17:45-kor a Face Team ősbemutatójával indul a gála főprogramja. A külföldön is gyakran föllépő - és már az NBA európai turnéján is sikerrel szerepelt - akrobata-csoport csak erre az alkalomra összeállított kézilabdashowja a maga nemében egyedülálló.

A laza kezdést egy igazán komoly kézilabda-mérkőzés követi, a januári világbajnokságra készülő szerb válogatott a magyar férfi közönségválogatottal méri össze erejét, a hétfői balatonfüredi összecsapáshoz képest merőben más jelleggel.

Ha a férfi közönségcsapat és a szerb válogatott meccsén fontos a presztízs, akkor a megállapítás fokozottan igaz a Veszprém Öregfiúk-Nosztalgiaválogatott találkozóra, ahol szinte megelevendik a sportág történetének elmúlt 20-25 éve, hiszen a veszprémieknél mindenki pályára lép, aki az elmúlt két évtizedben meghatározó szerepet játszott a bakonyi csapatban (a teljesség igénye nélkül: Éles József, Csoknyai István, Zsigmond György, Sótonyi László), de a Nosztalgiaválogatott sem nyeretlen kétévesekből áll majd, hanem a nyolcvanas évek második felének sikercsapatából (Marosi László, Borsos Attila, Iváncsik Mihály, Hoffmann László és a többiek), a klasszisok pedig fokozottan készülnek a megmérettetésre.

A Gála zárótalálkozója is igazi specialitás lesz, hiszen az elmúlt években az eseményen rendre sikert arató Médiaválogatott gondolt egy merészet, és a magyar női közönségválogatottat hívta ki, most tehát elválik, hogy mire megy Kovács Ko-Ko István, Azurák Csaba, vagy éppen Szebeni István Pálinger, Görbicz és a többiek ellen. A labdával jó barátságban lévő sztároknak egy kis segítség azért elkel, ezért szükség esetén, no és a fair play szellemében Gál Gyula és Puljezevics Nenad beugrásra készen áll, nehogy felboruljon a pálya.

A nem mindennapi találkozó szünetében kerül sor az év kézilabdázója-díjak (női és férfi felnőtt, illetve junior) átadására, valamint az év kézilabdázója-közönségdíj nyertesének megjutalmazására.

Aki szeretne bejutni a show-ra az siessen, hiszen már csak korlátozott számban kaphatók jegyek a helyszínen, azaz a Veszprém Aréna jegypénztárában, országosan több jegyirodában, valamint az interneten.