Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC bravúros győzelmet aratott az eddig százszázalékos dán Ikast otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája negyedik fordulójában.

Női BL, A csoport, 4. forduló:
Ikast (dán) - Győri Audi ETO KC 26-27 (13-16)
Ikast, 2000 néző
Ikast: Ödegaard, Eriksen (kapusok), Aamodt 6, Blanco 2, Dalgaard 1, Fruensgaard 1, Hammerseng 7, Henriksen, Nöstvold 3, Östergaard, Pedersen, Sjöberg 5 (2), Sörensen, Thorsgaard 1.
Győr: Pálinger, Herr O. (kapusok), Deáki, Görbicz 2, Herr A. 2 (1), Hornyák 2, Karnik, Kovacsics 1 (1), Mayer, Mraviková 2, Rotis-Nagy, Spiridon 1, Tomori 9, Vérten 7.
kiállítás: 4, illetve 2 perc
hétméteres: 3/2, illetve 4/2

A magyar bajnok a sorozatbeli egyetlen vereségét éppen a norvég olimpiai és világbajnokokkal felálló Ikast ellen szenvedte el november 9-én. Az akkori összecsapás úgy lett 27-25 az Ikastnak, hogy az ETO már 15-8-ra is vezetett, de elfáradt. Abból a csapatból csak Bradeanu maradt ki: a győriek román klasszisa várandós.

Nem ijedtek meg a vendégek, a 8. percben Tomori vezérletével már 4-1-re vezettek. Rövid időre felzárkózott az Ikast, ám az ismét felgyorsuló támadásoknak köszönhetően megint nőtt a különbség, így 5-9-nél időt kértek a dánok. Változatlanul jól küzdött a magyar bajnok, és biztosan tartotta előnyét, csak a szünet előtti szakasz volt egy kicsit rosszabb.

A második félidő Görbicz kimaradt büntetőjével indult, ráadásul az Ikast kettős emberhátrányban betalált. Ez sem okozott gondot, és megmaradt a 2-3 gólos különbség. Pálinger fontos pillanatokban hárított, és gyakran szerencséje is volt a győrieknek.

Az utolsó tíz percre őrült iramra kapcsoltak a hazaiak, majd az 56. percben - a 2008-as esztendő legjobb magyar játékosának választott Vérten labdalopását és gólját követően, 23-26-nál - időt kértek. De nem mentek vele semmire, mert kiválóan védekezett az ETO. A Győr jött, azonban a bírók elvették a labdát, és az ellentámadásnál - időntúli 7 méteresből - 26-27 lett a végeredmény.

Ez abból a szempontból nem jó a Győrnek, hogy az egymás elleni összevetésben a dánok jobbak.

Ez volt az első eset, hogy magyar csapat meccset tudott nyerni az Ikast félelmetes otthonában.

A csoport másik meccsén a Győr számára kedvező eredmény született, ugyanis a címvédő orosz Zvezda Zvenyigorod 28-22-re kikapott a macedón Kometal Szkopje otthonában - ott, ahol a magyar bajnok nyerni tudott.

Az ETO jövő vasárnap fogadja a Szkopjét, és ha nyer, továbbjut a nyolcas középdöntőbe.

A csoport állása a 4. forduló után:
1. Ikast 6 pont (116-103)
2. Győr 6 (105-97)
3. Zvenyigorod (orosz) 2 (100-110)
4. Kometal Szkopje (macedón) 2 (97-108)

Az első és második helyezett a nyolcas középdöntőbe jut, a harmadik átkerül a KEK-be, míg az utolsó kiesik.