Vágólapra másolva!
A magyar válogatott 30-27-re nyert a lengyel csapat ellen a csehországi Újévi-kupa férfikézilabda-torna nyitó mérkőzésén. A viadalon résztvevők közül csak a házigazda nem tagja a jövő hét végén kezdődő horvátországi világbajnokság mezőnyének.

Eredmény, Újévi-kupa, 1. forduló
Magyarország - Lengyelország 30-27 (16-16)
Plzen, 800 néző
v.: Hájek, Macho (cseh)
gól: Nagy L. 8, Ilyés 4, Iváncsik T. 3, Putics 3/3, Gulyás 3, Iváncsik G. 3, Törő 2, Eklemovics 2, Gál 1, Zubai 1, illetve Tluczynski 4/3, Jaska 4, Glinski 4, Krzysztof Lijewski 3, Marcin Lijewski 3, Michal Jurecki 3, Jurasik 2, Bartosz Jurecki 1, Kuchczynski 1, Bielecki 1, Jurkiewicz 1

A magyarok csak rövid ideg vezettek, aztán emberelőnyük alatt az előző vb-n ezüstérmes lengyelek három góllal elléptek. Hajdu János szövetségi kapitány több poszton is cserélt, de így sem sikerült felzárkózni. Állandósult a különbség, majd amint feljavult a védekezés, a 27. percben egyenlő lett. Sőt, 16-14-re megint a magyaroknál volt az előny, de a szünet előtti másfél percben jobb volt a rivális.

A folytatásban felváltva vezetett a két gárda, majd a Hajdu-együttes pillanatai következtek (22-19). Puljezevics fantasztikus védéseinek köszönhetően kezdtek leszakadni a lengyelek (25-20), akiknek a hátralévő időben csak fellángolásaik voltak, és esélyük sem volt a fordításra.

A helyenként remekül, ötletesen játszó és kiválóan védekező magyarok pénteken a csehekkel, majd szombaton a szlovákokkal találkoznak, utóbbiakkal azonos csoportban szerepelnek a horvátországi vb-n.

Hajdu János szövetségi kapitány: "Ne feledjük el, hogy vb-ezüstérmest vertük meg, meggyőződésem, hogy a vb másik ágának egyik nagy esélyese a lengyel válogatott lesz. Sok mindent ki tudtunk próbálni, elégedett vagyok a védekezés és a kapusok összhangjával, főleg a második félidőben mutatott játékkal."

A nap másik mérkőzésén:
Csehország - Szlovákia 26-22 (12-10)
Plzen, 500 néző
v.: Kohout, Novak (cseh)
Csehország: P. Stochl, Galia (kapusok) - Nocar 3, Mickal, Zdráhala 4, Vrany 4, Kubes 7, Jícha, Filip, Sobol 2, Hynek, Ríha, Mráz 2, Sklenák 4
Szlovákia: R. Stochl, M. Shejbal (kapusok) - Petro 1, Kopco 2, Antl, T. Stranovsky 5, M. Stranovsky 6/2, T. Urban, D. Valo 6, Szücs 2, F. Sulc , Niznan, Vozár, Pekár

A további program, péntek, 2. forduló (Plzen):
16.00: Csehország - Magyarország
18.00: Szlovákia - Lengyelország

szombat, 3. forduló (Prága):
13.30: Magyarország - Szlovákia
15.30: Csehország - Lengyelország