Vágólapra másolva!
A jól hajrázó magyar válogatott 29-28-ra győzött a szlovák csapat ellen a csehországi Újévi-kupa férfikézilabda-torna utolsó fordulójában. Hajdu János csapata ezzel a második helyen végzett, a tornát a házigazdák nyerték, mivel egyetlen találattal jobb a gólkülönbségük. Csehország nem lesz ott a vb-n.

3. forduló (Prága):
Magyarország - Szlovákia 29-28 (16-14)

A két csapat azonos csoportban van az egy hét múlva kezdődő horvátországi vb-n, ám amint Hajdu János szövetségi kapitány jelezte: nincs értelme a titkolózásnak. Ennek kicsit ellentmondott, hogy a világklasszis átlövő, Nagy László alig kapott játéklehetőséget.

A magyarok irányították a játékot, azonban elhúzni nem tudtak, mert a Dunaferr légiósa, Stochl szépeket védett. Ráadásul közben két büntető is kimaradt. Mocsai találataival nőtt ugyan a különbség, de a szünetben ismét 16-14 volt az állás.

A folytatásban csak tíz percig volt ok az örömre, amikor is létszámfölényben 20-17-re lépett el a Hajdu-csapat. Ezt követően viszont a felpörgő szlovákok akarata érvényesült, és a 46. percben már ők vezettek 22-21-re. Nem álltak le, és már 25-22 is volt a javukra.

A magyarok nem adták fel, hanem egy szenzációs három perccel fordítottak, Fazekas is parádézott a kapuban. A hajrában emberhátrányban is jól ment az együttesnek, és végén sikerült minimális különbséggel diadalmaskodni. A csehek azonban egy góllal legyőzték a lengyeleket, és ezzel jobb gólkülönbséggel megnyerték a tornát.

A másik meccsen:
Csehország - Lengyelország 33-32 (16-17)

A végeredmény:
1. Csehország 5 (82-77)
2. Magyarország 5 (82-78)
3. Lengyelország 2
4. Szlovákia 0

A magyarok a hazautazást követően Tatán készülnek, szerdán a norvégok ellen egy zártkapus meccset játszanak. A vb első fordulójában, jövő szombaton az ausztrál gárda lesz az ellenfél Eszéken.