Vágólapra másolva!
A házigazda Olympic Nice legyőzése (16-6) után szombaton a második akadályt is sikerrel vette a Honvéd nőivízilabda-csapata a BEK franciaországi selejtezőcsoportjában: Györe Lajos együttese a négyesben a legfőbb riválisnak számító görög Glyfadát is megverte három góllal, így már biztosan negyeddöntős. Szintén biztos továbbjutónak tekinthető a LEN-kupában a Dunaújváros, amely szombaton a holland Gouda felett diadalmaskodott öt góllal.

női LEN-kupa, csoportselejtező a 8 közé jutásért, 2. játéknap:
DF-ELCO-DVCSH - Gouda (holland) 10-5 (3-1, 3-0, 3-4, 1-0)
a magyar góldobók:
Brávik F. 4, Benkő N. 2, Zsámbok, Szücs, Primász, Poszkoli 1-1

Nehéznek ígérkezett, aztán diadalmenet lett a vége a szombati összecsapásnak, amelynek rögtön az elején három góllal elhúztak Primász Ágnesék. Mivel a félidőre 6-1-re alakult az állás a Fabó Éva Sportuszodában, Mihók Attila vezetőedző azt is megengedhette magának, hogy a fiatalabbakat vesse mélyvízbe a folytatásban. Ennek nyomán a harmadik negyedet ugyan a hollandok nyerték egy góllal, a végkifejlet azonban nem lehetetett kétséges: a svéd Linköping felett aratott nyitónapi siker (19-3) után ezúttal is magabiztos házigazda - a megint bombaformában pólózó, négytalálatos center, Brávik Fruzsina vezetésével - fölényesen nyert.

Ezzel függetlenül attól, hogyan végez a kvartett másik erős együttesével, a Mediterranival vasárnap, már biztos továbbjutó, a kérdés csupán az, hogy csoportgyőztesként vagy másodikként kerül be a LEN-kupa legjobb nyolc gárdája közé.

Női BEK, csoportselejtező a 8 közé jutásért, 2. játéknap:
Domino Honvéd - Glyfada (görög) 10-7 (1-3, 2-1, 4-1, 3-2)
a magyar góldobók:
Zantleitner, Valkai Á. 3-3, Pardo, Kisteleki D., Györe, Tóth I. 1-1

A magyar bajnoki címvédő kissé elfogódottan kezdett, de aztán belelendültek Györe Anették, és - Novák Ferenc szakosztály-igazgató beszámolója szerint - 1-3-ról fordítva előbb egyenlítettek, majd a záró nyolc percnek már kétgólos előnnyel indulhattak neki. A görögök megpróbáltak felzárkózni, de a Honvéd nem engedte őket közelebb, s végül is biztos győzelmet aratott, ezzel elérte célját, a továbbjutást.

Vasárnap délelőtt a Honvéd a gyengécske brit West London Penguinsszel játszik, s aligha kétséges, hogy nyer, ezzel pedig csoportgyőztesként folytathatja majd a Bajnokcsapatok Európa Kupájának legjobb nyolc csapata között.

***
A férfi ob I-ben:
ZF-Eger - UNIQA-UTE 14-11 (5-3, 4-2, 3-3, 2-3)
Aprilia-FTC-Fisher Klíma - Szeged-Beton VE 9-7 (3-4, 2-1, 2-0, 2-2)
Bodrogi Bau-Szentes - OSC-Opus Via 7-12 (1-4, 3-2, 1-2, 2-4)
Domino Honvéd - Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért 9-6 (3-1, 3-2, 2-1, 1-2)
Szolnoki Főiskola-Közgép - TEVA-VasasPlaket 7-16 (1-3, 3-5, 1-4, 2-4)