Vágólapra másolva!
A Handball-World kézilabdaszaklap a játékosként világ-, és olimpiai bajnok, edzőként német bajnok és EHF-kupa-győztes trénert, Jurij Sevcovot kérte fel szakértőnek a horvátországi világbajnokság idejére. A fehérorosz szakember, akit legutóbb a Rhein-Neckar Löwen szakvezetőjeként az MKB Veszprém elleni KEK-döntőben láthattunk minden csoportról kifejtette véleményét, így szót ejtett a magyar együttesről is.

"Az elmúlt évek nagy tornáin szereplő magyar csapat Nagy Lászlóra és a rendkívül erős kapuspárosra, Nenad Puljezevicsre és Fazekas Nándorra épül. A két kiváló hálóőr, ha jó napot fog ki, képes egymaga eldönteni a mérkőzéseket. Úgy vélem, Magyarország számára a középdöntő viszonylag könnyen elérhető, az elődöntőbe jutás viszont nem" - írja Sevcov.

A szakember szerint számára egyértelműen a házigazda horvátok és az olimpiai bajnok franciák a favoritok, mind egyénileg, mind csapatként kimagaslanak a mezőnyből. Az elődöntőbe jutásra még esélyesnek tartja a címvédő Németországot, az Európa-bajnok Dániát, Spanyolországot és Lengyelországot.

Ami a magyar együttest illeti, a terveknek megfelelően pénteken kora délután megérkezett Eszékre, a világbajnoki csoportmérkőzések helyszínére.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a küldöttség barátságos fogadtatásban részesült, már a határnál várták a csapat buszát a szervezők, s onnan rendőri felvezetéssel kísérték a magyar delegációt a szállodáig. A játékosok és a vezetők már elfoglalták helyüket a Hotel Osijekben.

Hajdu János szövetségi kapitány 18 órától tart edzést a keretnek. A magyar válogatott először szombaton 18.30-kor lép pályára Ausztrália ellen.