Vágólapra másolva!
Szombaton a házigazda horvátok ellen kezdi meg középdöntős szereplését a magyar válogatott a férfikézilabda-világbajnokságon. Hajdu János együttesének rendkívül nehéz dolga lesz, hiszen az első fordulót leszámítva a horvátok nagyszerűen teljesítenek.

"Ha a válogatott a torna végéig Splitben játszana, már most odaadhatnák nekünk a világbajnoki címet" - így hangzik az általános vélemény Horvátországban a válogatott világbajnokságon mutatott játéka kapcsán. Ez a vélekedés természetesen a csapatot övező helyi eufórikus hangulatnak is szólt.

Balicék a torna nyitómérkőzésén csak az utolsó pillanatokban harcolták ki a győzelmet a dél-koreaiak ellen, majd a kuvaitiakat 19, a kubaiakat 21, a spanyolokat 10, a svédeket pedig négy góllal verték.

A házigazda legénységének tagjai: "Köszönjük Split, reméljük Zágráb is hasonló érdeklődéssel vár minket" nyilatkozattal érkeztek a fővárosba, ahol a középdöntő küzdelmei során elsőként éppen a magyarokkal találkoznak szombaton 20.30-tól.

Gál Gyuláék mellett vélhetően népes magyar szurkolósereg is érkezik Zágrábba, melyről az eszéki tapasztalatok alapján az ottani sajtó felsőfokú jelzőkkel beszél. Igaz, az új csarnok - amely a város szélén fekszik - körül még közel sincs világbajnoki hangulat: a sáros parkolót pénteken kezdték el kaviccsal feltölteni, míg a sajtóközpont és a média dolgozóinak szánt terasz még el sem készült.

A belépők egyébként 200, illetve 400 kunába (7800, 15600 forint) kerülnek a középdöntő szakaszában a 15200-as befogadóképességű zágrábi csarnokba, s mivel a horvátok mérkőznek, elképzelhetetlen, hogy ne teltház fogadja a csapatokat.

http://www.youtube.com/v/3OplgxAeybM&hl=en&fs=1


A sajtó egyértelműen már a rendkívül kedvező horvát reményekkel foglalkozik, s az elődöntőbe vetett hitüket csak erősíti Eklemovics Nikola, a magyar válogatott irányítójának nyilatkozata: "Egyedül Horvátország lehet képes felvenni a versenyt a franciák játékával."

Igor Vori, a horvátok egyik kulcsembere pedig az alábbiak szerint vélekedik a magyarok elleni összecsapásról: "Egy kicsit pihenünk, de aztán csak a magyarokra szabad koncentrálnunk. Nem is olyan régen játszottunk ellenük, s nagyon veszélyes csapat, remek védekezéssel. A recept azonban ellenük is ugyanaz kell legyen, mint a spanyolokkal és svédekkel szemben volt. A védekezés, a védekezés, és megint csak a védelem a kulcs, s mind több biztos gólszerzési lehetőség kialakítása. Milyen szép is lenne, ha a magyarok elleni győzelem már szombaton elődöntőt érne, hiszen mindez az eredmények alakulásának függvényében meg is történhet."