Vágólapra másolva!
Utolsó csoportmérkőzésén a Koreai Köztáraság ellen lépett pályára a magyar férfikézilabda-válogatott a horvátországi világbajnokságon, s elképesztő mérkőzésen, szinte végig futva az eredmény után 28-27-es győzelmet aratott. A csapat a vébé csütörtöki játéknapján az 5. helyért Németország ellen játszhat majd .

Eredmény, férfikézi-vb, középdöntő, I. csoport. 3. forduló:
Magyarország - Dél-Korea 28-27 (11-14)
Zágráb, 2500 néző
v.: Guszko, Repkin (fehérorosz)
gól: Császár 8/4, Iváncsik G. 6/2, Nagy L. 4, Iváncsik T. 4, Ilyés 2, Mocsai 1, Zubai 1, Gál 1, illetve Li Dzse Vu 7/3, Dzseong 6, J.G. Park 5, Oh 4, Kim 3, C.J. Park 1, Jun 1
hetes: 7/6 illetve 4/3
kiállítás: 0, illetve 2 perc

Hétfőn ugyan még olyan hírek kaptak szárnyra, hogy lehet jegyeket kapni a keddi középdöntőkre, az Arena Zagreb jegypénztár nem nyitott ki. Sőt, az elődöntőre is elfogytak a jegyek, a döntőre pedig már a világbajnokság kezdetekor, vagyis január 16-án se lehetett belépőt venni. A feketepiacon borsos áron próbálkoznak: a 700 kuna (95 euró) helyett a jegytulajdonosok 2500 kunát (345 euró) kérnek a belépőkért.

A magyar válogatott Dél-Korea ellen fejezte be a középdöntőt, győzelem esetén csak fatális balszerencsével maradhatott le az 5. pozícióért rendezett csütörtöki helyosztóról.

Korea ellen az eddig tíz mérkőzésen 7-szer a magyar válogatott nyert, háromszor az ázsiaiak. Utoljára az athéni olimpia negyeddöntőjében találkoztak a felek, 2004. augusztus 24-én Magyarország 30-25-re diadalmaskodott.

Forrás: MTI

A csapatból a sérült Eklemovics Nikola mellett ezúttal Putics Barna maradt ki.

4-3-ig nem akadt semmi baj, Császár és Ilyés két-két góljával haladt a csapat, ám elég volt egy rövidzárlat, hogy pillanatok alatt átvegye a vezetést az ellenfél. Azt előre lehetett tudni, hogy ha egy félidőre játszanák a világbajnokságot, Korea esélyes lehetne akár az aranyéremre is - legutóbb Franciaország ellen úgy hozták ikszre az első 30 percet, hogy néggyel is vezettek már.

A másik végletet a szombati, Szlovákia elleni meccs jelentette, ahol plusz négy gólnál az eredményjelző meghibásodása kellett ahhoz, hogy az ázsiaiak megtorpanjanak, majd összeomoljanak.

Remélni lehetett, hogy most is hasonló forgatókönyv szerint zajlik majd a mérkőzés. A 14. percben háromra, a 16. percre négyre nőtt a különbség.

5-9-nél Hajdu János időt kért. "Elöl tessék a labda felé lépni" - mondta, s felhívta a figyelmet arra, szélsőinket cseppet sem foglalkoztatjuk. A hajrában azonban még Korea dominált, a félidőt 14-11-es előnnyel zárta.

Forrás: MTI

No, majd a második játékrészben, gondoltuk, ám csapatunk hiába egyenlített a 40. percre, 14 percen át nem sikerült megfordítani az állást. A hajrában aztán jött a magyar szív: Iváncsik Tamás végre vezetést szerzett, igaz, az 57. percben ismét ázsiai előnyt láthattunk, Császár klasszisa döntött. A Viborg játékosa biztos kézzel dobta a heteseket, ezzel eldöntötte a két pont sorsát. 12 másodperccel a vége előtt Korea időt kért, kapus helyett is mezőnyjátékost hoztak be, de sikerült kivédekezni a támadást.

A magyar csapat 28-27-re nyert, s az 5. helyért játszhat majd csütörtökön, az ellenfél Németország lesz.

Forrás: MTI

Hajdu János szövetségi kapitány: "Ellenfelünk játékát sokat elemeztük videón, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Sok válogatott szenvedett ellenük, akad 4-5 kiváló játékosuk, akik hatvan percen át bírják az iramot. Nehezebb meccs lett, mint arra számítottam. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, s az utolsó öt percben ennek meglett az eredménye, így sikerült fordítani. Most megyünk, szurkolunk a svédeknek, hogy az ötödik helyért játszhassunk.

A csoport végeredménye:
1. Horvátország 10 pont
2. Franciaország 8
3. Magyarország 5
4. Svédország 4
5. Szlovákia 3
6. Koreai Köztársaság 0