Vágólapra másolva!
Minden idők harmadik legjobb vb-szereplését érheti el a magyar férfikézilabda-válogatott, amennyiben legyőzi a csütörtöki helyosztón a címvédő Németország együttesét. A délután 3 órára előrehozott összecsapáson búcsúzik a válogatottságtól Puljezevics Nenad.

Az eredeti kiírás szerinti 20 óra helyett 15 órakor kezdődik csütörtökön a Magyarország-Németország mérkőzés a férfikézilabda-világbajnokságon, Zágrábban, ahol az ötödik helyért lép pályára a két együttes.

A szervezők a nemzetközi szövetségnek (IHF) a jogdíjakért sokat fizető televíziók - norvég, svéd, német - kérésére módosítottak a programon. A magyar csapatnál azért bosszankodnak, mert úgy vélik, este 8-ra minden bizonnyal több szurkoló látogatott volna ki az összecsapásra, mint a délutáni felvonásra.

A helyzet azonban a nézők számától függetlenül ugyanaz: Németország ellen nyerni kell, s akkor a csapat minden idők harmadik legjobb magyar vb-teljesítményét éri el.

Persze ehhez a világbajnoki címvédőnek is lesz némi köze, noha Heiner Brand kapitány már azt nyilatkozta a ZDF-nek, a vártnál jobban szerepelt együttese, túlteljesítette minden várakozását.

Forrás: [origo]

A Korea elleni utolsó középdöntő-mérkőzés után Hajdu János szövetségi kapitány elégedett volt. "Ellenfelünk játékát sokat elemeztük videón, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. Sok válogatott szenvedett ellenük, akad 4-5 kiváló játékosuk, akik hatvan percen át bírják az iramot. Nehezebb meccs lett, mint arra számítottam. Szívvel-lélekkel küzdöttünk, s az utolsó öt percben ennek meglett az eredménye, így sikerült fordítani."

A kapitány szerint persze a helyzeteket tekintve lehetett volna nagyobb is a győzelem, s akkor nem kellett volna infarktus közeli élményeket átélni a kispadon.

"A helyosztón még lesznek tartalékaink, tudunk friss embereket bevethetni. A legfontosabb, hogy a támadás-védekezés összhangját megtartsuk. Putics eddig sokat pihent, ő balátlövőben meglepetést okozhat, Katzirz jó védő, őt is behozhatjuk, de szélsőink is pihentek eleget."

A németek ellen lép utolsó alkalommal játszik a magyar válogatott mezében Puljezevics Nenad, aki bejelentette, szerződését kitölti Szegeden, de a nemzeti csapatot már nem fogja erősíteni.

A magyarok a vb-k történetében ezt megelőzően négyszer végeztek a legjobb hat között: 1986-ban ezüstérmesek voltak, 1997-ben a negyedik, míg 1990-ben és 2003-ban pedig a hatodik helyen zártak. A mostani együttessel szembeni elnökségi elvárás a legjobb nyolc közé jutás volt.

A szervezők közölték, hogy a helyosztóra 100 kunáért (3900 forint) be lehet jutni, helyszíni információnk szerint rengeteg jegy vár még gazdára.