Vágólapra másolva!
Ha minden jól megy, este rendőri kíséret segíti a magyar jégkorong-válogatottat. No nem a lettek legyőzésében, hanem a szálloda és a csarnok közötti rövis szakasz leküzdésében: a délelőtti edzésre ugyanis koccanásos balesetek miatt félórát zötykölődött a busz.

Ha lehet, a szerda estéhez képest még hidegebbre fordult az idő Rigában. A lett fővárosban reggel már közel mínusz 10 fokot mutattak a hőmérők, a csípős szél mellé hószállingózás is párosult. A helyieket ez nem lepte meg, a hotel recepciósa szerint semmi rendkívüli nincs ebben februárban.

Mint ahogy a szervezésben sincs rendkívüli, állítja Vita Lebedeva, a lett szövetség sajtótikára. Azt már a szerda esti edzésen a lelkünkre kötötte, ez az utolsó lehetőség, hogy a palánk mögül figyeljük a tréninget. S lám, csütörtökön már marcona biztonsági ember terelt bennünket az emeleti sajtóterasz felé., csak onnan nézhető a magyarok edzése.

Ja, hogy interjút szeretnék esetleg készíteni valakivel? Nos, az lehetetlen. Nincs vegyes zóna (mixed zone), amit nagy eseménykor ezért jelölnek ki, az újságíró nem mehet be a játékosfolyosóra - a hokisok meg honnan tudnák, hogy valaki várja őket.

És persze internet sincs, wifiről nem is nagyon hallottak, vezetékes megoldáshoz pedig kártyát kell vásárolni valamelyik ajándékboltban, amely csak a mérkőzés előtt nyit ki. Balkán? Nem kérem, Baltikum! (Csak azt tudnám, hogyan rendeztek itt A csoportos világbajnokságot?)

Forrás: [origo]

Nem volt mit tenni, a magyar csapat csütörtöki, félórás tréningjét kiváló helyről, a csarnok második emeletéről figyelhettük. Cortina ismét meghajtotta a fiúkat (segítője, Scandella, a bulikat gyakorolta Ocskayval). "Beszélj!", "Segíts!" - hallatszott néha a kanadai mester szájából, aki az edzés végén a kezdőkörbe hívta tanítványait, s felhívta a figyelmet az esti mérkőzés fontosságára, s arra, ne várják, hogy lett közönség előtt az ellenfél és a játékvezető kesztyűs kézzel bánik majd velük.

A tréning végén a fiúk vidáman távoztak, Cortina pedig tört magyarsággal szép napot kívánt. Este, a lett meccs után is hasonlót szeretnénk hallani.

Forrás: [origo]

Az edzés után még sikerült beszélni Imre Lajos csapatvezetővel, aki szerint estére már rendőri felvezetést is kap a csapat. Reggel ugyanis három koccanás miatt a szálloda és a csarnok közötti ötperces utat félóra alatt tette meg a busz. A helyi közlekedési morálra jellemző, a Daugava feletti híd két sávjában három sorban haladnak az autók, ráadásul irányjelző nélkül, ide-oda csapongva...