Vágólapra másolva!
Öt vereség után először nyert a Charlotte Bobcats az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA). A Los Angeles Clippers elleni mérkőzésen a csapat legjobbja a 19 pontig és 16 lepattanóig jutó Emeka Okafor volt.

Philadelphia 76ers megszakítás nélkül harmadszor diadalmaskodott, a Phoenix Suns ellen Thaddeus Young 25, Marreese Speights pedig egyéni csúcsnak számító 24 pontot szórt. A vendégeknél Amare Stoudemire mindössze 19 pontjával is a legeredményesebb tudott lenni, s rajta kívül csupán Jason Richardson jutott tíz pont felé (16).

A nap másik két találkozóján is hazai siker született. A kettő közül a Milwaukee Houston elleni sikere kisebb meglepetésnek számít, hiszen a vendégek (31 győzelem/21 vereség) jobb mérleggel állnak a Bucksnál (25/29). A Rocketsben azonban ezen az estén a két legnagyobb sztár, Jao Ming (Yao Ming) és Tracy McGrady is betlizett, ketten összesen szereztek 10 pontot, amit nem bírt el a csapat.

A Milwaukee sikerénél lényegesen meghökkentőbb a Memphis Grizzlies (15 győzelem/36 vereség) New Orleans Hornets (30/19) felett aratott diadala. A legutóbbi szezonban a Nyugati-főcsoport elődöntőjéig menetelő Hornetsből hiányzott az olimpiai bajnok irányító, Chris Paul, aki nélkül szárnyaszegett volt a csapat. A vendégjátékosok minősíthetetlenül gyengén, kevesebb mint 30 százalékos pontossággal dobtak mezőnyből, így a Grizzlies úgy is nyerni tudott, hogy nem játszott igazán jól.


Eredmények:
Charlotte Bobcats - Los Angeles Clippers 94-73
Philadelphia 76ers - Phoenix Suns 108-91
Memphis Grizzlies - New Orleans Hornets 85-80
Milwaukee Bucks - Houston Rockets 124-112