Vágólapra másolva!
A ligaelső Los Angeles Lakers kikapott a Utah Jazz vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) szerdai játéknapján.

A Jazz kiváló dobóformát mutatott az este folyamán, a játékosok mezőnyből közel 60 százalékos pontossággal tüzeltek. Mégis elég volt egy rövid, négyperces megingás az utolsó negyed második felében ahhoz, hogy a Lakers kilencpontos hátrányból felálljon, és másfél perccel a vége előtt vezetéshez jusson. A Darron Williams (31 pont, 11 gólpassz) és Mehmet Okür (22 pont) vezette Utah aztán a végén jobban koncentrált és négy ponttal nyert.

A hét győztes mérkőzés után először veszítő kaliforniai csapatban (41 győzelem/10 vereség) Kobe Bryant 37 pontot, Lamar Odom pedig 19 pontot és 19 lepattanót szerzett.

A Denver Nuggets szerdán olyat tett, amire az 1991/92-es szezon óta nem volt képes: idegenben legyőzte az Orlando Magicet. A meccsről sok mindent elárul, hogy az általában 100 pont fölé jutó Nuggets 82 szerzett ponttal is nyerni tudott. Ennek legfőbb oka a Magic elképesztően gyenge támadójátéka volt, ugyanis Dwight Howardék alig 30 százalékos hatékonysággal céloztak a mezőnyből.

A Keleti-főcsoport két meghatározó csapata, a címvédő Boston Celtics, illetve a Cleveland Cavaliers is szép győzelemmel feledtette az elmúlt meccseken mutatott gyengébb formáját. A Celtics a szezonban nagyon hullámzóan teljesítő New Orleans Hornets csarnokában tudott győzni biztosan. A Paul Pierce vezérletével kiharcolt győzelem egyetlen negatívuma a bostoniak számára, hogy egyik legjobbjuk, Ray Allen megsérült.

A Cavaliers a Phoenix Sunst fogadta, és meglepő könnyedséggel intézte el riválisát. A Cavsben ezúttal nem LeBron James, hanem Mo Williams volt a húzóember, 44 pontja önmagáért beszél.

A hétvégi All Star-gálát megelőző utolsó előtti játéknap meglepetését a Toronto Raptors szolgáltatta, mely óriási csatában, két ponttal legyőzte a San Antonio Spurst. A kanadai csapat sikerének értékét növeli, hogy legjobbja, Chris Bosh nélkül nyert.

Eredmények:
Orlando Magic - Denver Nuggets 73-82
Cleveland Cavaliers - Phoenix Suns 109-92
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 91-87
Charlotte Bobcats - Washington Wizards 101-89
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 91-89
Detroit Pistons - Atlanta Hawks 95-99
Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 122-110
New Orleans Hornets - Boston Celtics 77-89
Houston Rockets - Sacramento Kings 94-82
Utah Jazz - Los Angeles Lakers 113-109
Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 106-92
Los Angeles Clippers - New York Knicks 128-124 - hosszabbítás után