Vágólapra másolva!
A sorozatban hetedik bajnoki címéért küzdő Alba Volán 5-1-re nyert a vendég Újpest ellen a jégkorong ob I döntősorozatának első, pénteki mérkőzésén.

Döntő, 1. mérkőzés:
Alba Volán - Újpest 5-1 (0-0, 1-1, 4-0)
gól:
Guerriero (39.), Palkovics (41., 54.), Kovács (54., 57.), illetve Borbás (24.)

Meglepően bátran kezdett az Újpest, ellentámadásai végén csak Szuper kapus akadályozta meg a gólszerzést. Amikor magához tért a címvédő, már Palkónak akadt dolga, ám a szlovák kapus remekül védett.

A fővárosiak a szünet után gyorsan vezetést szereztek, Borbás tette bele ütőjét a lövésbe, a korong védhetetlenül vágódott a bal felső sarokba. Fokozta az iramot az Alba Volán, és még az újabb pihenő előtt egyenlített. Az amerikai Guerriero szép csel után közelről volt eredményes. Előtte viszont Palko bravúrok sokaságát mutatta be.

A záró harmad 40. másodpercében Palkovics emberelőnyben úgy lőtt a kapuba, hogy az újpesti kapus a takarás miatt semmit sem láthatott. A válogatott csatár az 54. percben egy rossz vendégpassz után szerzett bombagólt, aztán 14 másodperc múlva Kovács emelt a léc alá. Később ő is duplázott egy komoly védelmi hibát követően.

A párharc az egyik csapat negyedik győzelméig tart, a következő összecsapást vasárnap rendezik Újpesten.

a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Budapest Stars - Dunaújvárosi Acélbikák.Docler 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) - szétlövéssel

A párharc az egyik csapat harmadik győzelméig tart, a következő összecsapásra hétfőn kerül sor, Dunaújvárosban.

az 5-7. helyért:
Miskolci Jegesmedvék - Alba Volán II 8-1 (1-1, 4-0, 3-0)