Vágólapra másolva!
Az utolsó középdöntős forduló eredményeitől függetlenül bejutott a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe, miután vasárnap 34-33-ra legyőzte a szlovén Krim Ljubljanát.

Női BL, középdöntő, II. csoport, 5. forduló:
Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 34-33 (19-13)
v.: Kosztov, Kosztov (bolgárok).
Győr: Herr O., Pálinger (kapusok), Görbicz 8 (5), Herr A., Hornyák 4, Horváth B., Kovacsics 1, Mayer, Mravikova 4, Rotis-Nagy, Spiridon 3, Tomori 5, Vérten 9. Edző: Konkoly Csaba.
Ljubjana: Sztefanisin, Pandzsics (kapusok), Argenti, Bodnyeva 9, Cserar, Damnjanovic 2, Golubic 4, Hrnjic 1, Irman. Lekic 7 (4), Mavsar, Mörtel 1, Oder 3, Varlec, Vergeljuk 3, Vidic, Zrnec 1. Edző: Marta Bon.
kiállítás: 8, illetve 14 perc.
hétméteres: 6/5, illetve 5/4.

A két csapat első, február 7-ei összecsapásán a Győr 35-31-re nyert a szlovén fővárosban. A ljubljanai alakulatból ezúttal hiányzott az éppen az ETO ellen megsérült Triffa, de így is maradt magyar légiós a volt győri Mörtel személyében.

A vendégek a harmadik percig vezettek, majd Vérten vezérletével fordított a továbbjutásért játszó Győr. Az orosz világbajnok Bodnyeva fejbe lőtte Pálingert, ám a kiváló kapus tudta folytatni a játékot.

Beindult a hazai henger, 7-5 után 14-6-ra elhúzott a Győr. A támadások gördülékenyek és ami még ennél is fontosabb, eredményesek voltak. A vendégeken azonban segítettek a cserék, sorozatban négyszer találtak a kapuba, ám a folytatásban a szünetig visszaállt a megnyugtató különbség.

A fordulást követően remekül nyitott a Ljubljana, felzárkózott 20-17-re. Felváltva estek a gólok, a magyar bajnok pocsékul védekezett ebben a szakaszban, a támadások viszont emberhátrányban is célba értek. A 40. percben 24-23-ra módosult az állás a sok eladott labda miatt. Pálinger helyett Herr állt be, de ő sem segített. A 47. percben egyenlített a Krim (29-29), Konkoly Csaba vezetőedző azonnal időt kért.

A vendégeknél Bodnyeva nem ismert lehetetlent, ő tartotta a lelket a többiekben. A Ljubljana emberhátrányba került, de nem tört meg, pedig Görbicz két büntetőt is értékesített.

Az utolsó percben Pálinger ziccert fogott kézzel, noha a rivális lökés miatt hétméterest érdemelt volna...

"Magunknak tettük nehézzé a már megnyert meccset. Kényelmesebben jöttünk ki a második félidőre, tíz perc alatt eladtuk hat gólos előnyünket. Ettől a Ljubljana erőre kapott, megérezte, hogy van esélye a győzelemre. A végén megharcoltunk a gólokért, de a visszarendeződéssel gondjaink voltak, pedig erre külön készültünk. Készültünk a szlovénok nyitott védekezése ellen, mégis megfogtak minket, és a kapusuk is megtréfált minket. A játékvezetők sem álltak a helyzet magaslatán, többször is teljesen nyilvánvaló lábat nem fújtak le. A Valcea ellen is hajtani fogunk, hiszen a csoportelsőség révén itthon játszhatnánk az elődöntő visszavágóját" - idézte Konkoly Csaba győri vezetőedzőt a kezi.hu.

"Győztünk, de ki kell javítani a hibáinkat, a második félidőben a védekezésünk és a támadójátékunk is katasztrofális volt. Sokszor eladtuk a labdát, túl gyorsan akartunk gólt lőni. Hátul nem volt meg bennünk az agresszivitás, úgy mentek át rajtunk a szlovénok, mint kés a vajon, Bodnyevát, Lekicet és Vergeljukot sem tudtunk tartani. Fizikálisan nem volt problémánk, de fejben talán kicsit elfáradtunk. A Valcea ellen is győzni szeretnénk, hiszen csoportgyőztesként szeretnénk az elődöntőbe jutni" - mondta a meccs után Görbicz Anita.

A Győr - amely zsinórban harmadszor jutott BL-elődöntőbe - jövő szombaton fogadja a román Oltchim Valceát.

További eredmény:
Oltchim Valcea (román) - Buducnost Podgorica (montenegrói) 31-22 (15-8)

Az állás:
1. Győr 7 pont
2. Valcea 6
3. Ljubljana 4
4. Podgorica 3

A Győr mellett az utolsó forduló eredményétől függetlenül a Valcea is továbbjutott, mert pontegyenlőség esetén jobb az összevetésben a Ljubljanánál.

Szombaton játszották:
I. csoport:
Viborg HK (dán) - Ikast (dán) 34-29 (18-12)
Hypo Niederösterreich (osztrák) - Podravka Koprivnica (horvát) 38-28 (20-16)

Az állás:
1. (és már elődöntős) Hypo NÖ 10 pont
2. (és már elődöntős) Viborg 8
3. Koprivnica 2
4. Ikast 0

A jövő heti záró forduló programja:
I. csoport:
Koprivnica - Ikast, szombat 14.30
Viborg - Hypo NÖ, szombat 16.15
II. csoport:
Győr - Valcea, szombat 15.15
Podgorica - Ljubljana, vasárnap 17.45