Vágólapra másolva!
A sorozatban hetedik bajnoki címéért küzdő Alba Volán 6-3-ra nyert az Újpest otthonában a jégkorong ob I döntősorozatának második, vasárnapi mérkőzésén, ezzel 2-0-ra vezet.

Döntő, 2. mérkőzés:
Újpest - Alba Volán 3-6 (1-1, 2-1, 0-4)
gól: Dubek (10., 30.), Németh P. (23.), illetve Tokaji (17.), Martz (25.), Fekete (49.), Kovács (53.), Ocskay (55.), Palkovics (60.)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-0 az Alba Volán javára.

Nagy iramban kezdett mindkét csapat, először az Újpest került ziccerbe, ám kimaradt a helyzet. A 10. percben Szuper két védése után Dubek emelte fel a korongot, ezzel - ahogy pénteken, úgy ezúttal is - a fővárosiak szereztek vezetést.

Az előny azonban nem tartott sokáig, mert létszámfölényben Tokaji, a címvédő új kapitánya takarásból betalált. Sok volt a kiállítás, a kemény ütközés. Szerencsés góllal ismét vezetést szerzett az Újpest, Németh Péter kilépése után Szuper kiszúrt a botjával, de a korong visszapattant a csatárra, aki az üres kapuba pöckölt.

Gyorsan jött a válasz, Martz lőtt Palko lába között a hálóba. Egy verekedés után emberelőnyhöz jutottak a hazaiak, majd a szépen megjáratott pakkot Dubek vágta be.

A továbbiakban is paprikás hangulatban zajlott a mérkőzés, a büntetőpad gyakran volt foglalt. A folytatásban lelkesen küzdött az Újpest, ám ezzel együtt Fekete gólra váltotta Ocskay középre adását. A fáradó hazaiak nem bírták a nyomást, emberhátrányuk során Kovács nem kegyelmezett. Másfél perc múlva Ocskay talált be, aztán három másodperccel a vége előtt Palkovics adta meg a kegyelemdöfést.

A következő összecsapást kedden rendezik Székesfehérváron.

további eredmény, az 5-7. helyért:
Miskolci Jegesmedvék - Ferencváros 5-4 (2-2, 2-1, 1-1)