Vágólapra másolva!
Az idegenbeli 10-10-es döntetlen után a szombat esti visszavágón három góllal nyert a Szeged az orosz Kazany ellen, ezzel bejutott a férfi vízilabda LEN-kupa döntőjébe. Az Euroliga csoportselejtezőjének utolsó fordulójában Budapesten is győzött a Vasas az Eger ellen.

Eredmény, LEN-kupa, elődöntő, visszavágó:
Szeged-Beton VE - Szintyezs Kazany (orosz) 8-5 (3-2, 1-0, 3-2, 1-1)
a magyar góldobók:
Weszelowszky, Varga T. 3-3, Török, Milos Korolija 1-1

Teltház előtt az oroszok 1-0-ra, aztán 2-1-re is vezettek, a félidőben azonban már 4-2-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Aztán ismét közelebb merészkedtek a vendégek, ám előbb Baksa László büntetőt védett, később Weszelowszky László egymás után kétszer betalált, majd pedig - egy vendéggólt követően - Varga Tamás is eredményes volt, így 7-4-ra ellépett a hazai csapat.

Tombolt a szegedi tábor, mert a kedvencek a tatárföldről érkezett vendégekkel szemben a végéig tartották a megnyugtató, háromgólos különbséget. Nyert 8-5-re, ezzel pedig finalista lett Kásás Zoltán legénysége.

A LEN-Kupa döntőjébe a másik ágról a görög Panioniosz jutott be, miután szombaton a spanyol CN Barcelona csak egy góllal, 7-6-ra tudta legyőzni, így az első meccset hárommal nyerő görögök 17-15-ös összesítéssel bizonyultak jobbnak.

Juhász György, a Szeged-Beton VE szakosztályvezetője: "Legutoljára 1996-ban arattunk hasonlóan nagy nemzetközi sikert, amikor ugyanennek a kupának szintén a döntőjébe jutottunk. Viszont most nagyon nem szeretném, ha hasonló sorsra jutnánk, mint annó, merthogy akkor az olasz Pescara kétszer is legyőzve minket végzett a sorozat élén. Ezúttal jobbak az esélyeink, mert nem hiszem, hogy a Panioniosz erősebb lenne, mint a Kazany, szerintem nagyon jók az esélyeink a görög csapat ellen. Mindenesetre kedvezőbb lenne kinn kezdenünk, Athénban, s a visszavágót játszani idehaza."