Vágólapra másolva!
A Vasas férfivízilabda-csapata a lehetséges három rivális közül a legerősebbet, az olasz Pro Reccót kapta az Euroliga szerdai negyeddöntős sorsolásán - adta hírül a válogatott honlapja, a www.vlv.hu.

A római procedúrán azért járt különösen rosszul az első mérkőzést idehaza játszó magyar bajnok, mert az El-címvédő és a kontinens legjobb klubcsapatának tartott együttest erősíti négy magyar olimpiai bajnok is Benedek Tibor, Kásás Tamás, Madaras Norbert és Märcz Tamás személyében.

Az európai pólós csúcssorozatnak ebben a szakaszában már kieséses rendszerben szállnak medencébe a 16 csapatos főtábláról továbbjutottak, vagyis a párharcnak a győztese legjobb négy közé, a Final Fourba kerül, a vesztes pedig búcsúzik a küzdelmektől.

A LEN-kupa döntőjében érdekelt magyar csapat, a Szeged jobban járt a Vasasnál, amennyiben a görög fővárosban vívhatja az első mérkőzést a Panioniosz ellen, s a visszavágót rendezik hazai medencében.

Mind az Euroliga negyeddöntőjében, mind a LEN-kupa fináléjában ugyanazok a játéknapok: április 8. és 22.

Az itáliai sorsoláson eldőlt az is, hogy a női BEK négyes döntőjébe bejutott magyar bajnok Honvéd az április 4-5-i Final Fourban a görög Vuliagmenivel kezd, és ha nyer, másnap a másik szombati elődöntő, a házigazda orosz Kirisi és az olasz Orizzonte párharcának győztesével csatázik az elsőségért.