Vágólapra másolva!

Először jutott NHL-rájátszásba a Columbus

A Columbus Blue Jackets büntetőkkel nyert a Chicago Blackhawks vendégeként, s ezzel története során először bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásába.

A ligához 2000-ben csatlakozott Blue Jackets a jelenlegi csapatok közül az egyetlen volt, mely még soha nem szerepelt a playoffban.

A nap másik mérkőzésén a Toronto Maple Leafs 41 éves kapusa "állított be" NHL-rekordot, igaz, Curtis Joseph valószínűleg egyáltalán nem örül pályafutása újabb mérföldkövének: a kanadaiak ugyanis két góllal kikaptak a Buffalo Sabrestől, s ezzel a hálóőr 452. vereségét szenvedte el a ligában, s ezzel utolérte Gump Worsleyt.

A Sabres a sikerrel életben tartotta reményeit a rájátszásra. A buffalóiak jelenleg a 10. helyen állnak a Keleti-főcsoportban, s négy pont választja el őket a nyolcadik pozíciót elfoglaló New York Rangerstől.

Az Ottawa Senators elöljárói kétéves szerződést kötettek az eddig ideiglenes megbízatással dolgozó Cory Clouston vezetőedzővel.

A szakember februárban vette át az addig nagyon gyengén szereplő kanadai csapatot, mellyel azóta 19 győzelmet aratott, s csupán 10 rendes játékidős, valamint három hosszabbításos vereséget szenvedett el.

Clouston Craig Hartsburgot váltotta a kispadon a Senatorsnál, amely idén 1996 után először nem jutott be a rájátszásba.

eredmények:
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 1-3
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 3-4 - szétlövés után