Vágólapra másolva!
Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) vizsgálja, hogy televíziós felvételek alapján el lehet-e tiltani a győri Görbicz Anitát, aki a Bajnokok Ligája elődöntő első, vasárnapi mérkőzésén szabálytalankodott az osztrák Hypo NÖ magyar átlövőjével, Tóth Tímeával.

Alexander Toncourt, az EHF főtitkár-helyettese elmondta, miután beérkezett a Hypo NÖ panasza a videóval együtt, el kell dönteniük: a szabályzat lehetővé teszi-e, hogy bárkit ilyen módon eltilthassanak. Amennyiben a felvételek nem perdöntőek, úgy az EHF versenybizottsága foglalkozik az üggyel. Érdekesség, hogy ennek a testületek tagja Gunnar Prokop, a Hypo menedzsere is.

A Hypo azt szeretné, hogy az első meccsen 26-25-ös vereséget szenvedő Győr kulcsembere, Görbicz ne léphessen pályára a vasárnapi visszavágón, mert - amint az a NÖ honlapján olvasható - brutálisan akadályozta meg a gólszerzésben az osztrákok magyar átlövőjét, aki csak a második félidőben térhetett vissza.

A győztes gólt szerző Tóth elmondta, hogy a találkozó után Görbicz elnézést kért tőle.

Szűcs nem utazik Viborgba

Szűcs Gabriella, a román Oltchim Valcea magyar átlövője kihagyja a Viborg elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóját. A játékos honlapján az olvasható: bokasérülést szenvedett úgy, hogy az egyik edzésen a társa lábára lépett. A román együttes - amelynek tagja még Borbás Rita is - reménytelen helyzetből várja a szombati, viborgi visszavágót, miután az első meccsen 34-28-ra kikapott.