Vágólapra másolva!
Javarészt fiatalokkal áll fel az Egyesült Államok jégkorong-válogatottja a jövő pénteken kezdődő svájci világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség honlapján olvasható, hogy a 19 megnevezett hokisból tizenketten 25 évesek, vagy annál fiatalabbak. A keretből kilencen voltak már vb-n.

Az amerikaiak a lettekkel, az osztrákokkal és a svédekkel kerültek egy csoportba. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe, a negyedik a kiesés elkerüléséért folytatja szereplését.

Az amerikai keret:
kapusok: Robert Esche (SZKA Szankt-Petyerszburg), Al Montoya (Phoenix Coyotes)
hátvédek: Keith Ballard (Florida Panthers), Zach Bogosian (Atlanta Thrashers), Ron Hainsey (Atlanta), Jack Johnson (Los Angeles Kings), Matt Niskanen (Dallas Stars), Ryan Suter (Nashville Predators)
csatárok: Jason Blake (Toronto Maple Leafs), Dustin Brown (Los Angeles Kings), Nick Foligno (Ottawa Senators), Peter Harrold (Los Angeles Kings), Kyle Okposo (New York Islanders), Patrick O'Sullivan (Edmonton Oilers), Ryan Shannon (Ottawa), Drew Stafford (Buffalo Sabres), Lee Stempniak (Toronto Maple Leafs), Colin Stuart (Atlanta Thrashers), Colin Wilson (Boston University)