Vágólapra másolva!

NHL: idegenbeli sikerrel kezdte a Rangers a rájátszást

Egyedül a New York Rangers tudott idegenben győzni az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának első fordulójában, a szerdai játéknapon: a Parkőrök a Washington Capitals otthonában diadalmaskodtak, ezzel vezetéshez jutottak az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban.

A washingtoni meccsen hiába játszott fölényben a hazai csapat, a Capitals játékosai 35 kapura lövési kísérletből csak háromszor tudták mattolni a nagyszerűen védő Henrik Lundqvist kapust, ellenben a vendég együttesnek 21 próbálkozás is elég volt ahhoz, hogy négy gólt szerezzen. A találkozó hőse Brandon Dubinsky volt, aki nyolc perccel a lefújás előtt győztes gólt ütött.

Keleten a másik két meccsen a Pittsburgh és a New Jersey élt a hazai pálya előnyével, és magabiztos győzelmet aratott. Nyugaton a Vancouver Canucks alaposan megszenvedett a sikerért a vendég St. Louisszal szemben, mert hiába vezetett alig több mint egy harmad után 2-0-ra, ezt követően legnagyobb helyzeteit is kihagyta, míg a Blues a második szakasz vége előtt szépített. A záró 20 percben a vendégek teljesítménye meglepő módon visszaesett, így még a hosszabbítást sem tudták kiharcolni.

Keleti főcsoport:
Washington Capitals - New York Rangers 3-4
Pittsburgh Penguins - Philadelphia Flyers 4-1
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 4-1

Nyugati főcsoport:
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 2-1