Vágólapra másolva!

NHL: menesztették az Edmonton Oilers edzőjét

Menesztették Craig MacTavisht, az észak amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers vezetőedzőjét, miután a csapat a harmadik egymást követő évben nem jutott be a rájátszásba.

Az Edmonton a tizenegyedik helyen zárta az alapszakaszt a tizenöt alakulatból álló Nyugati főcsoportban.

"Mostantól előre kell tekintenünk. Azt gondolom, Craig számára is ez a helyes döntés - mondta Steve Tambellini klubigazgató - Vannak megfelelő szakértelemmel rendelkező jelöltjeink, akiknek szeretnénk lehetőséget adni."

Az 50 éves tréner nyolc szezont töltött el az Edmonton kispadján, az Olajosok 2006-ban bejutottak a Stanley-kupa döntőjébe, azonban ott vereséget szenvedtek a Carolina Hurricanes gárdájától.

MacTavish játékos pályafutása során tizennégy idényen keresztül, 1093 mérkőzésen szerepelt az NHL-ben, és négyszer nyert Stanley-kupát.

* * *

A Chicago Blackhawks hosszabbításos mérkőzésen 3-2-re nyert a Calgary Flames ellen a rájátszás első fordulójában, a párharc első mérkőzésén. A meccs hőse Martin Havlat volt, aki öt és fél perccel a harmadik harmad vége előtt egyenlített, majd a ráadás 12. másodpercében beütötte a sikert jelentő gólt.

A Chicagót - amely 2002 óta először nyert mérkőzést a playoffban - több mint 22 ezer néző támogatta, amire szükség is volt, a Calgary ugyanis többet birtokolta a korongot és többet is lőtt kapura.

A nap meglepetése San Joséban született, ahol az alapszakasz-győztes hazai Sharks úgy kapott ki a legrosszabb mérleggel playoffba került Anaheim Duckstól, hogy még gólt sem tudott szerezni. A vendégek kapusa, a svájci Jonas Hiller élete első rájátszás-találkozóján 35 védést mutatott be, s megőrizte kapuját a góltól.

A playoff-debütálás nem sikerült ilyen jól a Columbus Blue Jackets csapatának, mely sima, 4-1-es vereséget szenvedett a címvédő Detroit otthonában.

Eredmények, rájátszás, első forduló, első mérkőzések, Keleti főcsoport:
Boston Bruins - Montreal Canadiens 4-2

Nyugati főcsoport:
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 0-2
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 4-1
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 3-2 - hosszabbítás után