Vágólapra másolva!
"Jól játszottunk, de a szlovákok jobbak, és a jégkorongban az is benne van, hogy nagyon a végén dől el egy mérkőzés" - mondta Pat Cortina, a svájci jégkorong-világbajnokság pénteki nyitányán a szlovákokkal szemben 4-3-ra alulmaradó magyar válogatott szövetségi kapitánya, utalva arra, hogy az ellenfél 13 másodperccel a vége előtt szerezte a győztes találatot.

"Két dolgot emeltem ki a lefújás után. Először is Ocskay Gábor, aki nem lehet velünk, büszke lenne erre a játékra, teljesítményre. A másik, hogy százszázalékos volt az emberelőnyös kihasználásunk: egyből egy. Persze ez utóbbi kicsit bohókás, de az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen még egy emberelőnyt sem kaptunk. A bírók ugyanis sok mindent elnéznek a nagyoknak" - jegyezte meg Cortina, aki ismételten hangsúlyozta: nagyon büszke csapatára.

"Hatalmas fegyvertény lett volna, ha kicsikarjuk a hosszabbítást, és pontot szerzünk a nyitófordulóban, ám a realitásoknál maradva: a szlovákok jobbak, és tulajdonképpen Szuper Levente védéseivel őriztük a szoros eredményt. Annak is kimondottan örülök, hogy a második játékrész végén bekapott két gól után nem törtünk meg, hanem egy remek harmadik harmadot produkáltunk, és egyenlítettünk. A hoki már csak ilyen: gyakorta fordul elő, hogy egy csapat az utolsó pillanatokban, másodpercekben lő győztes gólt. Most mi kaptunk, ilyen az élet" - tette hozzá Cortina, aki sorra gyűjtötte be a gratulációkat a magyar és a külföldi újságíróktól.

Cortina most mutatta meg először azokat a kis jegyzetlapokat, amelyeket meccs alatt vesz elő. Ezeken különféle taktikai formációk, sorösszeállítások vannak bizonyos játékhelyzetekre. A vb-n már olyan lapokkal dolgozik, amelyek tetején ott van a március 24-én szívinfarktusban elhunyt ifj. Ocskay 19-es mezszáma.

"Ő is erőt ad!" - mutatott a fekete számra.

"Nem kell, hogy elkeseredjünk a vereség miatt. Lehet belőle tanulni. Tizenhárom másodpercre voltunk a szenzációtól, de nincs idő csüggedni, vasárnap már a világbajnoki aranyra törő Kanada ellen játszunk, szinte semmi esélyünk, de is élvezni kell minden percet, amit itt tölthetünk. Nem kell félni, ám vérmes reményeink nem lehetnek" - emelte ki Cortina.