Vágólapra másolva!
A Pick Szeged lesz a címvédő MKB Veszprém ellenfele a Budapest Bank férfi kézilabda liga fináléjában, miután az elődöntő második mérkőzésén is legyőzte a Dunaferr együttesét.

A mérkőzés előtt a hazai Dunaferr bemutatta négy új játékosát: Bali Richárd (PLER), Michal Kopco (Gyöngyös), Németh Gábor és Széles László (mindkettő Győr) a 2009-2010-es évadtól erősíti az újvárosi csapatot.

Az első félidőben szinte végig az újvárosiak irányították a játékot, Stochl parádésan védett, így a 15-10-es előny teljesen megérdemelt volt.

A második játékrész elején Krivokapics vezérletével 17-16-ra feljött a Szeged, ám az 54. percben már ismét a Dunaferr ment néggyel (24-20). Négy perc múlva azonban már híre-hamva sem volt az előnynek, Katzirz kettő, Ghionea és Osmajic 1-1 találatával 24-24 állt az eredményjelzőn.

Imre Vilmos időt kért, ám a Dunaferr nem tudott újabb erőt meríteni, az 59. percben Ghionea góljával vezetett először a mérkőzés folyamán a Szeged, Katzirz kettőre növelte az előnyt, Miss hetesgólja már csupán a szépségtapaszhoz volt elég (26-27).

Forrás: MTI

A két győzelemig tartó párharcot a Szeged 2-0-ra nyerte, az egyik fél harmadik sikeréig tartó döntő jövő vasárnap kezdődik.

Elődöntő, 2. mérkőzés:
Dunaferr SE - Pick Szeged 26-27 (15-10)
Dunaújváros, 12 néző
v.: Bonifert, Oláh
Dunaferr: Stochl, Mikler (kapusok) - Ancsin, Bagaric 2, Bajusz 4/3, Grebenár 2, Kemény, Nagy K. 5, Miss 3/1, Rosta M., Sándor, Szalafai 5, Törő 5/1, Zubai G.
Pick Szeged: Puljezevic, Marjanac (kapusok) - Andjelkovic 4, Ghionea 4, Herbert, Katzirz 4, Krivokapic 10/4, Laluska, Osmajic 2, Petrea, Simon B., Stamate, Zubai Sz. 2, Zvizej 1
hetesek: 6/5, illetve 4/4
kiállítások: 14, illetve 10 perc
A két mérkőzésig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Pick-Szeged javára.

További program, a Budapest Bank Liga döntőjében:
MKB-Veszprém - Pick-Szeged

A 3. helyért:
Dunaferr - PLER

A helyosztók párharcai az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.