Vágólapra másolva!

A pólósok kiestek, Hegedüs súlyosan megsérült

Nem sikerült a legjobb négy közé jutnia a magyar férfivízilabda-válogatottnak a belgrádi Universiadén, miután a szerdai játéknapon nagy küzdelemben 8-7-es vereséget szenvedett Görögország csapatától.

Ráadásul a negyeddöntős összecsapáson az egri Hegedüs Gábor a mérkőzés harmadik percében súlyos arcsérülést szenvedett. A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a játékosnak eltört az arccsontja, és még szerdán megműtik a belgrádi katonai kórházban. A gyógyulása várhatóan három-négy hónapig tart majd.

Valamennyi, szerdán érdekelt magyar cselgáncsozó érem nélkül fejezte be szereplését. A magyar küldöttség tájékoztatása szerint a 81 kilósok mezőnyében versenyző Csoknyai László a nyolcaddöntőben kapott ki, majd a vigaszágon a harmadik fordulóban búcsúzott. A 90 kilósok kategóriájában Madarász Tamás mindjárt az első mérkőzésén vereséget szenvedett, a 70 kilós Bősz Anett pedig a vigaszágra kerülve egy összecsapást nyert.

Török Krisztián 70,69 méteres dobással a 16. helyen végzett a gerelyhajítás selejtezőjében, így nem jutott döntőbe.

Asztaliteniszben ugyanakkor mindkét magyar páros bejutott a csütörtöki negyeddöntőbe: a Jakab János, Zwickl Dániel kettős kínai, a Molnár Csaba, Zombori Dávid duó pedig francia ellenféllel küzd majd a legjobb négy közé jutásért.