Vágólapra másolva!
A magyar férfi strandkézilabda-válogatott ezüstérmes lett a tajvani Világjátékokon. Vártok Ákos csapata az olimpián kívüli sportágak világversenyén hétfőn délelőtt az Omán elleni elődöntőben 2-0-ra győzött, az esti brazilokkal vívott fináléban pedig 2-0-ra kikapott, és ezzel megszerezte a magyar csapat harmadik ezüstérmét.

Olyan volt, mintha a magyar válogatott otthon szerepelt volna. A sárkányhajósokon - akik kedden érkeznek Magyarországra - kívül minden magyar ott ült a centerpálya lelátóján, de a brazilok ellen a szurkolás sem segített: a meccs vége 2-0 lett a rivális javára.

Vártok Ákos szövetségi kapitány összességében elégedett az eredménnyel: "Éremért jöttünk Tajvanra, és ezt sikerült is megszereznünk. Egy hónap alatt két fontos világversenyen vettünk részt, az Eb-n bronzot, itt ezüstöt szereztünk. Jó érzés volt látni a sok magyart a lelátón."

Az ezüstön kívül a magyarok még egy dolognak örülhettek: a csapat zászlóvivőjét, Babicz Balázst választották a Világjátékok legjobb férfi beállósának.

Forrás: [origo]

A magyar csapat eddig 1 aranyat 3 ezüstöt és 1 bronzérmet gyűjtött a Világjátékokon.