Vágólapra másolva!
Meggyőzően könnyed és nyugodt játékkal, a Kanada felett aratott 9 gólos, hétfői matinés győzelemmel kezdte meg szereplését a római vizes világbajnokságon a magyar férfivízilabda-válogatott.

férfi vízilabda, 1. forduló, A csoport:
Magyarország - Kanada 15-6 (4-1, 4-1, 5-3, 2-1)
a magyar góldobók:
Biros 3, Hosnyánszky, Kiss G., Kis G., Madaras, Varga II. Zs. 2-2, Varga Dániel, Varga Dénes 1-1

A bemutatkozáshoz kellemesebb riválist keresve se nagyon lelhetett volna Kanada nemzeti együttesénél Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő, bár időközben részben átalakult csapata.

Az észak-amerikaiak a világpóló középmezőnyének alsó régiójához tartoznak, akik ellen a formacsiszolásra kiválóan alkalmas, edzőmeccs jellegű gyakorlóórát tarthatott a magyar válogatott, mely aktuális római ellenfelét 12-3-ra verte a tavalyi, pekingi ötkarikás játékokon.

Varga Dániel már az első támadásból betalált, s ez afféle jeladás is volt, mert innentől kezdve sorozatban hullottak a magyar gólok, ráadásul nemcsak mennyiségileg, de a minőséget tekintve is rendben volt a magyar "találékonyság".

Például mindjárt az elején a tetszetősség követelményének is bőséggel eleget tett a háromszoros olimpiai bajnok csapatkapitány, Biros Péter pattintása (2-0), vagy Varga II. Zsolt lefordulásos közeli találata (4-1).

A második játékrészben akkor hördülhetett fel az amúgy erősen foghíjas lelátó népe, amikor a pekingi bajnokok egyike, Hosnyánszky Norbert egészen bravúrosan, úgy a félpályáról (!) ejtett a kanadai kapuba (7-2), bár közvetlenül előtte Biros is így cselekedett - igaz, ő jóval közelebbről.

A nagyszünetet követően a válogatott másik háromszoros olimpiai aranyérmese, Kiss Gergely balkezes bombája minősült különösen mutatósnak (11-3), míg Kis Gábor alakítása a klasszikus magyar centerezés legszebb hagyományait elevenítette fel (13-5). Szépségdíjas gólokból kijutott a zárónegyedben is, a "tíz közte" állapot létrejöttekor például Madaras Norbert vágta be igen messziről a bal alsó sarokba a labdát, látványos kapufás gólt szerezve (15-5).

A vége 15-6 lett, amivel az eddigi egymás elleni összecsapások sora jubileumi állomáshoz érkezett: a 25. találkozón is - akár csak az előző 24-en - a magyar válogatott győzött. A Kemény-legénység második csoportmeccsét szerdán (18.20-as kezdéssel) Németország együttesével játssza.

további eredmények, A csoport:
Németország - Dél-afrikai Köztársaság 14-4 (4-1, 4-0, 3-2, 3-1)

B csoport:
Montenegró - Kína 14-4 (4-1, 3-2, 3-1, 4-0)
Horvátország - Brazília 11-2 (1-0, 3-0, 3-1, 4-1)