Vágólapra másolva!
Ezüstérmet szerzett a magyar válogatott a hazai rendezésű női junior kézilabda Európa-bajnokságon, miután a vasárnapi, győri döntőben 29-27-re kikapott a norvég együttestől.

Női junior Eb, döntő:
Norvégia - Magyarország 29-27 (15-16)
gól:
Kurtovic 9/4, Moerk 7, Sa. Solberg 6, Yttereng 2, Oftedal 2, Molid 2/1, Hall 1, illetve Kovacsics 8/4, Szalai 5, Zácsik 4, Hornyák 3, Tamás 3, Deáki 3, Kisfaludy 1

A két csapat már találkozott egymással az Eb-n: a keddi középdöntőben 24-24 lett a végeredmény, Pápán. Már az összecsapás előtt egy órával ki lehetett tenni a "Megtelt" táblát a Magvassy-csarnok bejáratához, több mint 3000-en szorítottak a helyszínen Róth Kálmán együttesének.

A felnőtt mezőnyben is bizonyított Zácsik és Kovacsics révén 3-1-re elhúzott a magyar válogatott, ám gyorsan jött az egyenlítés, majd a fordítás. A feljavuló védekezésnek köszönhetően megint a hazaiak pillanatai következtek, és egészen a szünetig fej fej mellett haladt a mezőnyből kiemelkedő két gárda.

A második félidő rosszul indult, a skandinávok sorozatban négy gólt szereztek, s fokozatosan növelték előnyüket. A cserék révén felzárkóztak a magyarok, és már az egyenlítés is elérhető közelségbe került, csakhogy a vendégek is újítottak, így tartották két-három gólos előnyüket, ráadásul a kapufa többször segített nekik.

Az utolsó tíz perc 27-24-es norvég vezetésről indult, de megkezdte a kapaszkodást a hazai alakulat. Emberelőnye alatt feljött 29-27-re, amikor már csak egyetlen perc volt hátra. A rivális jól húzta az időt, így az eredmény már nem változott.

Forrás: MTI

Az európai szövetség (EHF) 1996 óta rendez a junioroknak kontinenstornát, ez volt a hetedik ilyen viadal, és a magyar válogatott 2002 után ismét ezüstérmes lett.

a 3. helyért:
Oroszország - Németország 29-24 (14-11)