Vágólapra másolva!
Első két bajnokiját elveszítette a Dunaújváros nőikézilabda-csapata, amely előbb a Ferencvárostól, majd hazai pályán az újonc Siófoktól is kikapott. Az együttes azonban továbberősödik: visszatér a világ legjobb játékosának kétszer is megválasztott Radulovics Bojana.

Újra kézilabdázik Radulovics Bojana, a világ legjobbjának kétszer is megválasztott átlövő. A 36 éves játékos kedden délelőtt erőnléti edzésen vett részt a Dunaújvárosnál, és délután lesz hosszú idő után az első labdás tréningje.

"Fiammal visszaköltöztünk Győrből Dunaújvárosba, és a sérülésem már a múlté. Lefogytam kilenc kilót, és megint várom az edzéseket. Megpróbálok segíteni a nehéz körülmények között szereplő klubomnak" - mondta a 2000-ben olimpia, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó.

"Azt még nem tudom, mikor játszok mérkőzésen. Kérdés, hogy a karom mennyire bárja a terhelést."

"Nagyon örülünk, hogy Bokit a többekhez hasonlóan visszahúzta a szíve és segíteni akar a nehéz helyzetben lévő dunaújvárosi női kézilabdán" - tájékoztatta a kézi.hu-t Kocsis Erzsébet, a csapat ügyvezetője. "Egyelőre együtt edz a csapattal, lelkesen dolgozik, de hosszabb időt kihagyott, így majd közösen döntjük el, mikor tér vissza meccsen is."

Az 1973. március 23-án született jobbátlövő a Dunaferr együttesével 1998-ban EHF-kupát, 1999-ben pedig Bajnokok Ligáját, valamint európai Szuperkupát nyert. A csapattal négyszeres magyar bajnok és ötszörös Magyar Kupa-győztes.

70-szer szerepelt a jugoszláv válogatottban, majd honosítása után 2000. július 25-én Franciaország ellen mutatkozott be a magyar nemzeti csapatban. Tagja volt a 2000-ben olimpiai, 2003-ban világbajnoki ezüstöt nyert, s tagja volt a 2004-ben Eb-bronzot szerző együttesnek is.

A mostani gárdába többen is visszatértek a régi játékosok közül. Radulovics előtt Ferling Bernadett, Balogh Beatrix, Gáspár Gabriella és Nagy Ivett csatlakozott az együtteshez.