Vágólapra másolva!
Nagy László is bekerült az október végi Pannon-kupára készülő magyar férfikézilabda-válogatott keretébe. A Barcelona világklasszis jobbátlövőjének spanyol állampolgárságot ajánlott a helyi szövetség, hogy már a 2012-es londoni olimpián új hazája színeiben szerepelhessen. 

A spanyol szövetség Sterbik Árpád személyében már honosított egy magyar kézilabdázót, Nagy Lászlót pedig már az athéni olimpia előtt megkeresték, hogy vegye fel a spanyol állampolgárságot, és már új hazája színeiben szerepeljen a 2012-es londoni olimpián. Amennyiben Nagy a magyar válogatottban ott lesz a januári, ausztriai Európa-bajnokságon, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy spanyolként vegyen részt az ötkarikás játékokon.

"Nem tagadom, a korábbiaknál most sokkal komolyabbak a tárgyalások. Ha a családom jövőjét tartom szem előtt, Spanyolország nagyobb lehetőségeket rejt magában. Konkrétum még nincs, de nem zárom ki, hogy spanyol válogatott leszek" - jelentette ki a kilenc éve Barcelonában szereplő jobbátlövő július végén.

"Semmivel nem tudott kecsegtetni, biztatott is, meg nem is, próbált mellébeszélni" - mondta Csoknyai szövetségi kapitány Nagy győzködéséről az [origo]-nak szeptember közepén. "Nem állunk olyan jól, hogy csak úgy a semmiből leakasszunk egy kétméteres, balkezes, hármas pozícióban tökéletesen védekező, blokkolásban világklasszis játékost. Nagy László a jelenlegi legjobb magyar játékos. Láttam ezt a válogatottat játszani vele és nélküle - ég és föld a különbség."

Az október 29. és 31. között sorra kerülő Pannon-kupán - amely Marian Cozma Emléktorna is egyben - sorrendben Tunézia, Szerbia és Románia lesz az ellenfél. Csoknyai István szövetségi kapitány Nagy mellett további 19 játékosnak küldött meghívót.

Nagy 19 évesen, 2000-ben szerződött Barcelonába, a katalán csapattal eddig szinte mindent megnyert: kétszeres spanyol bajnoknak (2003, 2006), háromszoros spanyol kupagyőztesnek (2004, 2007, 2009), EHF-kupa-győztesnek (2003) és Bajnokok Ligája győztesnek (2005) is mondhatja magát.

A program:
Október 29. (Pápa)
Magyarország - Tunézia 18.00
Szerbia - Románia 20.00

Október 30. (Balatonfüred)
Románia - Tunézia 16.00
Magyarország - Szerbia 18.00

Október 31. (Veszprém)
Tunézia - Szerbia 10.00
Magyarország - Románia 12.00

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Dunaferr), Puljezevics Nenad (HC Kolubara)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Krivokapics Milorad, (Pick Szeged), Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (TBV Lemgo), Nagy László (Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Nagy Kornél (Dunaferr)
Beállósok: Gál Gyula (MKB Veszprém), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Putics Barna (Cimos Koper)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)