Vágólapra másolva!
A jégkorong a világ egyik leggyorsabb, legpörgősebb sportja, éppen ezért ritkán fordul elő, hogy a három harmad alatt nem esik gól, az NHL legutóbbi játéknapján mégis megtörtént.

A San Jose és a Phoenix a hosszabbításban sem talált a kapuba, így jöhetett a büntetőpárbaj, amelyben a vendégek kétszer is túljártak Jevgenyij Nabokov eszén.

A Cápák orosz kapusa 30 lövést hárított a meccsen, honfitársa, Ilja Brizgalov 26-szor védett, utóbbi idei második, pályafutása tizedik shuoutját regisztrálta.

Az sem mindennapi, amit a Chicago produkált, a Blackhawks ugyanis 0-5-ről nyert a Calgary ellen. A Flames kevesebb mint 12 perc alatt a jégbe döngölte ellenfelét, amikor John Madden az első harmad végén szépített, csak legyintettek a kandai szurkolók.

A második játékrészben Parick Kane riadót fújt, az ifjú klasszis ütött egy gólt és kiosztott két gólpasszt, és amikor Patrick Sharp a harmadik harmad elején beköszönt Miikka Kiprusoffnak, már hitetlenül dörzsölték a szemüket a Flames-fanok. Pedig ezzel még nem volt vége a chicagói káprázatnak, a hosszabbításban Brent Seabrook beütötte a győztes gólt, teljessé téve a feltámadást, ami NHL-csúcsbeállításnak számít.

A címvédő Pittsburgh harmadszor nyert zsinórban, a Pingvinek a duplázó Tyler Kennedy főszereplésével hozták el a pontokat Ottawából. Marc-Andre Fleury ötödször kezdett a szezonban, és még mindig veretlennek mondhatja magát, a Senators ellen 30 alkalommal avatkozott közbe sikeresen.

Csúnya verést kapott a rajtnál nagyon beragadt Toronto, a kanadai gárdát a Rangers küldte haza 7-2-es zakóval. A New York-iak idei ötödik fellépésüket is behúzták a Madison Square Gardenben, a tavalyi idényből átnyúló két sikeres meccsel már hetes sorozatot építettek odahaza.

A Rangersben az ellenfeleknek szívesen üzengető Sean Avery és Dan Girardi is duplázott, az utolsó húsz perc még 3-2-ről indult, de a záró felvonásban négyet ütöttek a hazaiak, akik az idény eddigi meccseit nézve 11-3-ra nyerték az utolsó harmadokat.

A Toronto mindössze egy pontot kapart össze öt meccsből, a Kings viszont héttel többet, ami mindenképpen meglepetés, mivel a Los Angeles-iek nem kényeztették el drukkereiket az elmúlt években.

A magyar válogatott szempontjából is jó lenne, ha a Királyok mesés formája kitartana a szezon végéig, hiszen Palkovicsék legnagyobb riválisa a szlovén csapat lesz a vébén, márpedig ha Anze Kopitar a rájátszásba vezeti a kaliforniaiakat, akkor a szlovénok nélküle szállnak harcba a feljutásért, ami javít az esélyeinken. Kopitar az Islanders ellen góllal járult hozzá a győzelemhez, Jonathan Quick pedig alig két percre volt a shutouttól.

eredmények:
Boston Bruins - Colorado Avalanche 3-4
New York Islanders - Los Angeles Kings 1-2
New York Rangers - Toronto Maple Leafs 7-2
Washington Capitals - New Jersey Devils 2-3 - szétlövéssel
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 1-4
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 3-2
Nashville Predators - Edmonton Oilers 1-6
Chicago Blackhawks - Calgary Flames 6-5 - hosszabbítás után
San Jose Sharks - Phoenix Coyotes 0-1 - szétlövéssel