Vágólapra másolva!

Michalek mesterhármasával fölényes Ottawa-siker

A San Jose Sharkstól szeptemberben érkezett cseh Milan Michalek mesterhármassal segítette fölényes győzelemre csapatát, az Ottawa Senatorst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) csütörtöki játéknapján. A két emberhátrányos és egy -előnyös találattal NHL-pályafutása első mesterhármasát jegyezte.

A Detroitban Nicklas Lidström az NHL történetének első olyan európai születésű hátvédje lett, aki elérte a bűvös 1000 pontos határt. Az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes védő a Los Angeles Kings elleni 5-2-es siker alkalmával lett "ezredes", miután két gólpasszt adott.

A ligában hatszor a legjobb védőnek megválasztott Lidström előtt olyan legendás hátvédek érték el az 1000 pontot, mint Raymond Bourque (1579 pont), Paul Coffey (1531), Al MacInnis (1274), Phil Housley (1232), Larry Murphy (1216), Denis Potvin (1052) és Brian Leetch (1028).

Az NHL-ben az 1336. mérkőzését lejátszó Lidström a 74. hokis, aki ilyen bravúrra volt képes, és Mats Sundin (1349) után ő a második svéd a listán.

A játéknap további érdekességei közé tartozott, hogy a gólkirály orosz Alekszandr Ovecskin 28 másodperc alatt duplázott, így szakadt vége a Washington négy vereségből álló sorozatának. A Phoenix orosz világbajnok kapusa, Ilja Brizgalov 137 perc és 46 másodperc után kapott ismét gólt, de csapata így is nyert hosszabbításban a St. Louis ellen.

Eredmények:
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 7-1
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 5-2
Washington Capitals - San Jose Sharks 4-1
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche 2-3
Nashville Predators - Chicago Blackhawks 1-3
Phoenix Coyotes - St. Louis Blues 3-2 - hosszabbítás után