Vágólapra másolva!
Az orosz Zvenyigorod elleni vereséggel kezdte szereplését a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a vasárnapi mérkőzésen a házigazda 34-29-re diadalmaskodott.

Női BL, C csoport, 1. forduló:
Zvezda Zvenyigorod (orosz) - Győri Audi ETO KC 34-29 (14-11)

Az első két találat a hazaiaké volt, az előző idényben finalista Győr a 4. percben köszönt be először. 5-2 után Kovacsics vezérletével egyenlő lett az állás, ám ezt követően a Zvenyigorod megint gyorsabb lett támadásban (10-6). A szünet előtt Dmitrijevát piros lappal kiállították, mert megütötte a lövéshez felugró Amorimot, és az emberelőnyben az ETO faragott hátrányából.

A fordulást követően "az öltözőben maradt" a magyar bajnok, és a 39. percben már 22-13 volt az állás. Az időkérés sem segített, ekkor is többször fordult elő bosszantó hiba, és újabb büntető maradt ki, ráadásul létszámfölényben sem csökkent a különbség. A 48. percben 28-18-ra vezetett az orosz gárda, amely aztán a hajrában már kiengedett, így tudta kozmetikázni a végeredményt az ETO.

A most katasztrofálisan védekező Győr jövő vasárnap, 17.15-kor a nyitókörben otthon vereséget szenvedett spanyol Itxakót fogadja, és kötelező győznie.

A kvartett szombati mérkőzésén:
Itxako (spanyol) - Oltchim Valcea (román) 24-27 (12-15)

* * *

A Dunaferr kiélezett küzdelemben egy góllal nyert a PLER ellen a Budapest Bank férfikézilabda-ligában.

férfi NB I:
Dunaferr - PLER 22-21 (11-9)

női NB I:
Alcoa-Fehérvár KC - Dunaújváros 36-26 (16-13)