Vágólapra másolva!
A labdarúgó Bajnokok Ligája után újabb fontos sporteseményt, a nőikézilabda-világbajnokság közvetítési jogát szerezte meg a Digi TV, amely a Sport TV-vel megosztva adja a decemberi eseményt.  Információnk szerint azonban a magyar válogatott mérkőzései csak a kevesek számára elérhető DigiSporton lesznek láthatók.

Kézilabdafronton vágott vissza a Digi TV a Sport TV-nek: a magyar labdarúgó-bajnokság mérkőzéseinek közvetítési jogát megszerző Sport TV ellenében ugyanis előbbi került lépéselőnybe a decemberi, kínai nőikézilabda-világbajnokság közvetítési jogáért folytatott küzdelemben. A december 5-én kezdődő világversenyre a két műsorszolgáltató pályázott, a Digi TV nagyon sok pénzt, információink szerint 300 ezer eurót ajánlott a magyar mérkőzésekért, ezzel pedig a Sport TV nem tudott konkurálni.

Az esemény tévés és médiajogait birtokló Sportfive cég menedzsere, Sven Harke az [origo] érdeklődésére megerősítette, Magyarországon az említett két szolgáltató nyerte el a jogokat. A menedzser szerint a magyar csapat meccseit a DigiSport közvetíti majd, a többi mérkőzésből a Sport1 és Sport2 csatornákat működtető Sport TV válogathat.

Komoly nyomozást igényelt, hogy az érintettek közül szóra bírjunk valakit az ügyben, a Digi TV központi számán azt mondták, nem adhatnak meg elérhetőséget, de még a honlapon sem lehetett ilyen információhoz jutni. Végül Kristóf Péter felelős szerkesztő nyilatkozott, ám a hír megerősítésén kívül nem lehetett belőle többet kihúzni. "Annyit tudok, hogy a világbajnokság közvetítési jogait az RCS-RDS, a romániai anyacég szerezte meg. Egyelőre egyeztetések zajlanak, mindent elkövetünk, hogy a lehető legmagasabb színvonalon közvetítsük majd az eseményt."

Kérdésünkre, hogy mit tud arról, hogy a magyar érdekeltségű csaták tekintetében előnyt élveznek, ám más mérkőzéseket a Sport TV is adhat, kitérő választ adott. "A pontos feltételekről egyelőre nem tudok nyilatkozni" - mondta.

A Sport TV egyelőre nem erősítette meg értesüléseinket, Máté Pál főszerkesztő egy mondattal kommentálta a hírt: "A Sport TV által biztosan közvetítendő következő világesemény a januári férfikézilabda-Eb lesz."

A Digi TV úgy tervezi, hogy az év végére összesen 170 ezer kábeltévés, illetve 450 ezer műholdas előfizetője lesz, a teljes piac 2,2 millió háztartás.