Vágólapra másolva!
Elszenvedte első idénybeli vereségét az MKB-Euroleasing Sopron, miután szerdán 26 ponttal kikapott a francia Bourges vendégeként a nőikosárlabda Euroliga harmadik fordulójában.

eredmény, 3. forduló, C csoport:
Bourges (francia) - MKB-Euroleasing Sopron 82-56 (16-14, 26-11, 18-11, 22-20)
A magyar csapat legjobb dobói:
Holt 13, Miljkovic 13, Krivacsevics 12

Az eddig hibátlan soproniak kellemes emlékekkel érkezte Bourges csarnokába, ugyanis a tavaszi negyeddöntőben épp a franciák búcsúztatásával jutottak be a salamancai Final Fourba.

Székely Norbert tanítványai - akik közül hiányzott a kézműtéten átesett Jelena Milovanovic - 8-8-ig tartották a lépést a hazaiakkal, majd 16-8-ról is felzárkóztak.

A második negyed egyértelműen a háromszoros Euroliga-bajnok házigazdáké lett, ekkor a magyar bajnok csak 11 pontra volt képes. A nagyszünetben 42-25 volt az állás.

Fordulás után a bourges-iak biztosan tartották a legalább 15 pont körüli különbséget, a vendégeknél csak az amerikai Amber Holt és a szerb Maja Miljkovic nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A francia gárda egyre jobban elhúzott, s végül a vártnál simább győzelmet aratott az idény során először botló soproniak ellen. A 2/1-es mérlegnél tartó MKB-Euroleasing egy hét múlva a spanyol Rivas Ecopolist fogadja.

csütörtökön:
B csoport:
MiZo Pécs 2010 - Salamanca (spanyol) 18 ó

D csoport:
Gdynia (lengyel) - Szeviép-Szeged 18.30