Vágólapra másolva!

Euroliga: váratlan Vasas-vereség Athénban

Meglepő vereséggel folytatta szereplését az Euroliga legjobb 16 együttese között, a főtáblás csoportmeccsek második fordulójában a Vasas férfivízilabda-csapata, amely szerdán Athénban, a Panioniosz vendégeként szállt medencébe. A Domino Honvéd öt góllal kapott ki Belgrádban, míg a ZF-Eger hazai medencében 10-7-re verte a Sturm Csehovot.

Eredmény, Euroliga, 2. forduló, B csoport:
Panioniosz (görög) - TEVA-VasasPlaket 11-10 (4-3, 1-4, 3-1, 3-2)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 3, Varga Dénes, Hosnyánszky 2-2, Kovács, Takács, Kis G. 1-1

A csoport biztos utolsójának jósolt görögök kezdtek jobban, 3-1-re, majd 4-2-re is vezettek már, amikor a magyar bajnok rálelt saját játékára, s előbb kiegyenlített, majd 6-4-re fordított, a nagyszünetre pedig 7-5-ös Vasas-vezetésnél vonultak le a csapatok.

A harmadik negyedben eldőlni látszott a csata, miután az angyalföldiek négy olimpiai bajnokának egyike, Hosnyánszky Norbert is - az összecsapáson első alkalommal - betalált, ám a 8-5 is kevésnek bizonyult.

A Panioniosz ugyanis sorozatban háromszor is eredményes tudott lenni, s bár a 8-8 után volt még 9-9 és 10-10 is, a döntő, s váratlan hazai sikert jelentő gólt a görögök lőtték, így a vége 11-10-es Vasas-vereség lett.

A négyes másik mérkőzésén:
Jug Dubrovnik (horvát) - Primorac Kotor (montenegrói) 9-9