Vágólapra másolva!
Udvariatlan vendégnek bizonyult a Cleveland Cavaliers csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) pénteki játéknapján: a karácsonyi összecsapáson a Gavallérok 15 pontos vereséget mértek a bajnoki címvédő Los Angeles Lakersre.

A hazaiak felettébb bizonytalanul kezdtek a Lakers-Cavs meccsen, annál magabiztosabb játékkal vágtak neki a rangadónak a vendégek, akik egyre növelve a különbséget húszpontos előnyre tettek szert.

Noha a Lakers főképpen legjobbja, a 35 pontig jutott Kobe Bryant révén a nagyszünet után följött hat pontnyira, a folytatásban a Cavaliers - a 28 pontos Mo Williams és a 26-ot összeszorgoskodó LeBron James vezérletével, s a korábban a Lakersszel bajnoki címeket nyerő Shaquille O'Neal remek alakításainak is köszönhetően - újfent kezébe vette a meccs irányítását, és meglepő fölénnyel, felettébb magabiztos teljesítménnyel nyert Los Angelesben is. A bajnokcsapat hívei meglehetősen rosszul viselték kedvenceik karácsonyi kudarcát, s a találkozó végén mindenfélét, leginkább vizespalackokat zúdítottak a játéktérre.

A játéknap meglepetései közé sorolandó az is, hogy a Boston Celtics az Orlando Magic otthonában tudott diadalmaskodni, ráadásul szintén biztosan, kilenc ponttal.

Eredmények:
Los Angeles Lakers - Cleveland Cavaliers 87-102
New York Knicks - Miami Heat 87-93
Orlando Magic - Boston Celtics 77-86
Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 124-93
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 107-96