Vágólapra másolva!
Sterbik Árpád sérülése miatt egy kapus áll csupán a spanyol férfikézilabda-válogatott rendelkezésére a szerdai, Magyarország elleni Eb-csoportmérkőzésen, ám a Ciudad Real játékosa nem tartja elképzelhetetlennek, hogy vészhelyzetben így is tudjon segíteni csapatának. Persze lehet, a beugrásáról szóló pletyka csupán rémhír: hétfőn ugyanis még akadt olyan spanyol forrás, amely arra figyelmeztetett, a Nagy László vezette magyar férfikézilabda-válogatott veszélyes lehet. Márpedig a Barcelona csillaga otthon, tévéről nézi az eseményt.

Pincési László helyszíni jelentése Bécsújhelyről

A magyar férfikézilabda-válogatott a franciák elleni döntetlen másnapján nem használta ki edzéslehetőségét, a csapat nagy része Bécsújhelyen sétált, csupán Nagy Kornél, Császár Gábor, Putics Barna és Zubai Szabolcs mozgott kicsit Vladan Matic irányítása mellett.

Este 20.15-kor Spanyolország lesz a következő ellenfél, az a válogatott, amely ellen az eddigi 26 mérkőzésen hajszálnyival jobb a mérleg: 12 magyar siker és 4 döntetlen mellett 10 spanyol győzelem született.

"Rettenetesen sajnálom, hogy mindössze három perc jutott nekem az Európa-bajnokságból, nem is tudok mit mondani" - nyilatkozta az EFE spanyol hírügynökségnek Sterbik Árpád, akinek a jobb vádlijában szakadt el egy izom a Csehország elleni nyitómérkőzés elején. A szerbiai születésű vajdasági, de már spanyol állampolgárságot megszerzett kapus balszerencséjére a statisztikákban is csupán annyi marad, hogy pár percig a pályán volt, lövés nem ment a kapujára, így védenie sem kellett.

"Szökkentem egyet, s éreztem, valami nem stimmel" - mondta Sterbik, akinek várhatóan három hetet kell kihagynia. Ám a Ciudad Real kapusa így is a csapattal marad kényszerből, a spanyol szakvezetés ugyanis benevezte 16-os keretét, így Hombrados mellett nincs másik hálóőr, akit bevethetne.

Sterbik várhatóan leül a kispadra, de miután játékra alkalmatlan a lába, még az is kockázatos lenne, ha csak egy büntető erejéig pályára lépne. Igaz, Sterbik nem így látja: "Maradok, mert kapus nélkül nagyon nehéz mérkőzést nyerni. Még így sérülten is képes vagyok pár labdát megfogni" - mondta, hozzátéve, a pénteki Franciaország elleni rangadót követően tér vissza Spanyolországba.

Továbbjutás estén a spanyol csapat az innsbrucki középdöntőre a Pevafersa Valladolid kapusát, José Manuel Sierrát nevezi majd.

A csapat a legutóbbi Eb-n mindössze a 9., a tavalyi vb-n pedig a 13. helyen zárt, mostani célja, hogy ennél jóval előkelőbb pozícióban végezzen.

Az EFE szakírója a szerdai összecsapás előtt tökéletes képet festett a magyar együttesről. Az elemzés kitér Nagy László, valamint Mocsai Tamás hiányára, Laluska és Krivokapics jobbátlövőben való szerepeltetésére, a Császár sérülésével Eklemovicsra háruló több teherre, az Ilyés előtt álló lehetőségre, illetve a Zágrábba szerződő Gál Gyula beállósjátékára.

Forrás: [origo]

A magyar szakvezetés: Csoknyai István és Vladan Matic

Javier Villanueva, a spanyol hírügynökség bécsújhelyi tudósítója úgy véli, a magyar válogatott számára nemcsak az a cél, hogy megerősítse tavaly megszerzett vb-hatodik helyét, hanem hogy bebizonyítsa, Nagy László hiányzása ellenére is zajlik az élet.

"A barcelonai játékos távolmaradása sokkolta az országot. A lemondással feltételezhető, Nagy így teszi meg az első lépést egy jövőbeli honosítás felé, amely lehetővé tenné, hogy a 2012-es londoni olimpián spanyol válogatottként szerepeljen" - áll az írásban.

A helyzet tisztázására szükség is van: hétfőn még akadt olyan spanyol forrás, amely arról írt, a csoportban vigyázni kell a magyarokra, hiszen Nagy László személyében egy Barcelonában edződő klasszist is felvonultat. Az újságíró csupán másfél hónappal maradt le a valódi hírről.

Elmarad a tanúk csatája

Sterbik Árpád sérülése miatt elmarad az esküvői tanúk nagy csatája. A spanyolok kapusa és a magyar válogatott jobbátlövője, Krivokapics Milorad 2006-ban még a szerb-montenegrói válogatottat erősítette, most négy év után egymás ellen léphettek volna pályára. A két sportember a magánéletben egyébként jó barát, Sterbik esküvőjén Krivokapics volt a tanú, majd mindezt fordított előjellel is megismételték