Vágólapra másolva!
Az előző szezon legjobbjává választott clevelandi LeBron James karriercsúcs-beállítást jelentő 15 gólpasszt osztott ki társainak a Memphis elleni diadal során az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

A 22 pontig jutott sztár ezúttal inkább a Lovagok védelmét szervezte, miután társai közül Mo Williams és Delonte West is sérültet jelentett. A veterán Shaquille O'Neal 13 ponttal és 13 lepattanóval vette ki részét a hazaiak sorozatban kilencedik sikeréből.

Az oklahomai Kevin Durant - akit a jövő vasárnap Dallasban sorra kerülő All Star-gálára is beszavaztak - 33 pontot szórt az Atlantának, ezzel Allen Iverson kilenc évvel ezelőtti diadalmenete óta az első játékos, aki megszakítás nélkül 22 meccsen legalább 25 pontot szerzett.

A játéknap legjobbja mégsem ő, hanem a torontói Chris Bosh lett, aki 35 pontot és 15 lepattanót gyűjtött Indianapolisban.

Az elképesztően gyenge New Jersey hazai pályán szenvedte el soros vereségét az öt kudarc után feltámadó Detroittól, a sereghajtó Nets így 4/43-as mérleggel szerénykedik.

Eredmények:
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 82-90
Orlando Magic - Milwaukee Bucks 99-82
Indiana Pacers - Toronto Raptors 130-115
New Jersey Nets - Detroit Pistons 93-97
Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 106-99
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 105-89
Houston Rockets - Golden State Warriors 119-97