Vágólapra másolva!
Finnország jégkorongcsapata magabiztosan győzte le Németországot a C csoport második fordulójában Vancouverben. A harmadik gólnál asszisztáló Teemu Selänne a játékok történetének legeredményesebb hokisa lett.

Finnország hokicsapatának fellépése zárta az olimpia nyolcadik napját. Az első harmadban még nagyon jól tartotta magát Németország, de Tuomo Ruutu emberelőnyben szerzett góljával már vezettek az északiak.

A második harmadban már egyértelművé vált a finn fölény, Kimmo Timonen két gólt ütött, mindkettőt előnyben. A másodiknál Teemu Selänne adta a gólpasszt, aki ezzel már húsz gólnál és 17 asszisztnál jár az olimpiákon, így 37 pontjával a játékok történetének legeredményesebbjének mondhatja magát.

A finnek sokszor még előnyben is csak hosszan járatták a korongot, aztán csaptak le, többször pedig egy játékosuk az ellenfél kapusa elé állt, aki így nem láthatta, hová érkezik a lövés.

Az utolsó harmadban nem emberelőnyös helyzetben is betaláltak a finnek, majd persze fórban is: Joni Pitkänen a kék vonalról mattolta Dimitri Patzold kapust. Ötgólos győzelem lett a vége, amivel Finnország átvette a vezetést a C csoportban.

Jégkorong, férfiak, C csoport, 2. forduló:
Finnország - Németország 5-0 (1-0, 2-0, 2-0)
Gól:
Tuomo Ruutu (5.), Kimmo Timonen (25., 37.), Jarkko Ruutu (48.), Joni Pitkänen (50.)

A csoport állása:
1. Finnország 6 pont (10-1-es gólkülönbség)
2. Svédország 6 (6-2)
3. Fehéroroszország 0 (3-9)
4. Németország (0-7)