Vágólapra másolva!
Nem játszhat a svédek elleni olimpiai negyeddöntőben Lubos Bartecko, aki a norvégok elleni keddi jégkorong-mérkőzésen szenvedett sérülést. A hírt Jan Filc szlovák szövetségi kapitány közölte csapata 4-3-as győzelme után.

A csatárt - aki a tavalyi, svájci vb-n a magyarok ellen 13 másodperccel a vége előtt ütött győztes gólt - a hetedik percben ütközte le a félpályánál Ole Kristian Tollefsen. A szlovák hokis nem tudta kivédeni a fejére irányuló, vállal történt ütést, és összeesett. A fejbőre felszakadt, és ömlött belőle a vér, végül hordágyon vitték el. A diagnózis szerint enyhe agyrázkódást és vállizom-zúzódást szenvedett, fejét több öltéssel varrták össze. Nem kellett speciális kórházba szállítani, hanem az olimpiai falu klinikáján kezelték.

Tollefsen végleges kiállítást kapott, így - öt percig - csapata emberhátrányban volt, és ez alatt a szlovákok kétszer is betaláltak. A találkozó győztes gólját végül Miroslav Satan szerezte 11 perccel a lefújás előtt.

A szlovákok magyar idő szerint csütörtök reggel 6-kor játszanak a címvédő, eddig százszázalékos svédekkel a négy közé jutásért.