Vágólapra másolva!
Legyőzte legnagyobb ellenfelét, a norvég Larvikot a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Konkoly Csaba együttese ezzel élre ugrott az I. csoportban.

A Bajnokok Ligája I. csoportjának éllovasa, a Larvik látogatott Győrbe a középdöntő negyedik fordulójában. Norvégiában két góllal nyert a Larvik, de azon a mérkőzésen még játszott a jelenleg sérült Görbicz Anita.

A világklasszis irányító és a zöld-fehérek edzője, Konkoly Csaba a találkozó előtt egyaránt úgy nyilatkozott, Heidi Löke semlegesítése lehet a győzelem kulcsa.

Egy sérülés a Larviknál is közbe jött. A mérkőzést jobban kezdő északiak egyik legjobb védőjét, Larsent kórházba kellett szállítani, az első diagnózis szerint eltört az ujja. Az ETO csak kapaszkodott az eredmény után az első percekben, míg a találkozó első harmadában összesen hét hetest fújt a bíró, a győriek ebből négyet kaptak, melyek mindegyikét értékesítette Aurelia Bradeanu. A román légiós higgadtsága nagyban hozzájárult, hogy a hazaiak 7-9-ről 13-10-re fordítottak.

Fordulás után fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd az első félidőhöz hasonlóan a második játékrész középső szakaszát is a Győr uralta. A magabiztos vezetéshez Pálinger bravúrjai is kellettek, melyeknek köszönhetően a vendégek képtelenek voltak felzárkózni. A hajrá előtt Vérten Orsolya egymaga szórt hármat három perc alatt, immár bejöttek a lerohanások is, az ETO 27-18-ra elhúzott.

A hajrában Heidi Löke kapott két percet, a norvégok emberhátrányban is szépítettek, de a magyar csapat tartotta a különbséget. A lefújás pillanatában csak három győri mezőnyjátékos volt a pályán a sorozatos kiállítások miatt, ám ezen már a legfőbb érintettek is csak mosolyogtak. Az ETO biztos csoportelső, amennyiben jövő héten Ljubljanában is győzni tud.

Kézilabda, női Bajnokok Ligája, középdöntő, I. csoport, 4. forduló:
Győri Audi ETO KC - Larvik (norvég) 28-23 (14-11)

Vasárnap, 14.00: Leipzig (német) - Krim Ljubljana (szlovén)

Az I. csoport állása
1. Győr 4, 6 pont (103-96-os gólkülönbség)
2. Larvik 4 mérkőzés, 6 (109-105)
3. Ljubljana 3, 2
4. Leipzig 3, 0

A további program:

5. forduló:
Larvik-Leipzig, március 13., 14.15
Ljubljana-Győr, március 13., 18.00

6. forduló:
Larvik-Ljubljana, március 20., 14.15
Győr-Leipzig, március 21., 17.15

A Vác nyerte a dobogósok csatáját

A bajnokságban a Győr mögött második Vác hazai pályán simán verte a harmadik helyen álló DVSC-Korvex együttesét az NB I-ben.

NB I:
Vác - DVSC-Korvex 37-30 (19-12)
Hunnia - Mondi-Békéscsaba 22-49 (7-25)