Vágólapra másolva!
Rómában megtartották a férfivízilabda-Euroliga negyeddöntőjének sorsolását, amelyen az egyetlen állva maradt magyar együttes, az Eger a szerb Partizan Beogradot kapta.

Az első mérkőzést Egerben rendezik március 24-én, s a visszavágó lesz a szerb fővárosban április 14-én. A győztes a Pro Recco - Budva találkozó győztesével játssza az elődöntőt a Final Fourban.

"Nem jó, hogy nálunk van az első meccs, annak viszont örülünk, hogy nem a címvédő Kotort kaptuk, az olimpiai bajnok Kiss Gergő és Steinmetz Ádám montenegrói együttesét mindenképpen el akartuk kerülni. Mindent megteszünk, hogy megnehezítsük a világ egyik legjobbjának számító, és csoportjában mind a hat meccsét megnyerő ellenfél dolgát" - mondta Halmos R. Péter, az egriek ügyvezető elnöke

Az Eger - csoportmásodikként végezve az olasz Pro Recco mögött - a háromból egyedüli magyar csapatként jutott be a nyolc közé, ugyanez nem sikerült sem a bajnok Vasasnak, sem pedig a Honvédnek.

Az Euroliga negyeddöntős párjai:
ZF-EGER - Partizan Beograd (szerb)
CNA Barceloneta (spanyol) - Jug Dubrovnik (horvát)
Pro Recco (olasz) - Budva (montenegrói)
Herceg Novi (montenegrói) - Primorac Kotor (montenegrói)

A szerb Partizan a C csoportban minden mérkőzését megnyerte, azaz oda-vissza verte a montengrói Budvát, a görög Olimpiakoszt és a Domino Honvédot.

A Partizan csoportbeli eredményei:
Budva - Partizan 3-9
Partizan - Honvéd 12-7
Partizan - Olimpiakosz 8-3
Olimpiakosz - Partizan 9-10
Honvéd - Partizan 6-9
Partizan - Budva 12-6