Vágólapra másolva!
Bejutott az elődöntőbe a Győri Audi ETO KC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a középdöntő szombati játéknapján 24-24-es döntetlent játszott a szlovén Krim Ljubljana otthonában. Az majd a jövő heti zárókörben dől el, hogy a magyar bajnok első vagy második helyen lép a legjobb négy közé.

Eredmény, női BL, középdöntő, I. csoport, 5. forduló:
Krim Ljubljana (szlovén) - Győri Audi ETO KC 24-24 (10-11)
Ljubljana,
v.: Zotyin, Vologykov (orosz)
gól: Gros 6/4, Zácsik 6, Bodnyeva 4, Jankovic 2, Verheljuk 2, Cvijic 1, Koren 1, Vidic 1, Zrnec 1, illetve Bradeanu 8/5, Amorim 5, Spiridon 4, Vérten 4, Kovacsics 1, Mraviková 1, Szölösi, Tomori 1
hetesek: 6/4, illetve 7/5
kiállítások: 2, illetve 8 perc

A Győr úgy léphetett pályára, hogy ha pontot szerez, akkor biztos elődöntős, míg egy esetleges vereség esetén a záró forduló dönt, hogy a magyar vagy a Zácsik Szandrával felálló szlovén bajnok kerül a négy közé. A két csapat első, február 6-i csatájában 25-23-ra győzött az ETO.

A védőfalaké volt a főszerep a találkozó első szakaszában, alig esett gól. A Ljubljana előbb nyugodott meg, ellépett 3-1-re, majd a Győr is felébredt, és fordított. Ekkor a hazaiak edzője időt kért, ám a magyar lendület ettől nem tört meg, és a Görbicz Anita nélkül felálló együttes 8-4-re megugrott. Támadásban újított a Krim, egyre többet találkozott a labdával a hazaiak orosz világbajnoka, Bodnyeva, és megkezdődött a hátrány faragása. A beállós mellett Zácsik is egyre pontosabban célzott, és a szünet előtt majdnem egyenlő lett az állás.

A második félidő rosszul indult a Győr számára, Mravikova kiállítása alatt fordított a Ljubljana. Azonos létszámban visszavette a vezetést az ETO, de szívósan tapadt rá a rivális. Ettől kezdve hol itt, hol ott volt az előny, egyik gárda sem tudott ellépni. Ahogy fogyott az idő, úgy lett egyre izgalmasabb a csata.

A Győr fontos pillanatban büntetőt rontott, a szlovénok pedig két góllal elhúztak (24-22). Már csak két perc volt hátra, amikor mindent egy lapra feltéve rohamozott a vendégsereg. 24-23-nál Pálinger hétméterest hárított, majd Bradeanu egyenlített. Az utolsó támadásnál Hornyákot kiállították, majd Zácsik időn túli szabaddobásból a sáncba dobta a labdát.

Ezzel eldőlt, hogy az előző idényben finalista Győr - amely ezúttal rengeteg hibával játszott - az első vagy a második helyen jut tovább, de azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy a román Valcea vagy a dán Viborg lesz az ellenfele.

Pálinger Katalin: "Igaz, hogy az első félidőben négy góllal is vezettünk, majd később megint kettővel, de ezen a szinten ez nem különbség. Tudtam, hogy nagyon szoros hajrá lesz. Úgy is történt. Nem igaz, hogy én hoztam a döntetlent, nagyon kellettek a második félidőben Vérten Orsolya szélsőgóljai és Aurelia Bradeanu kulcsfontosságú találatai. Most nem foglalkozom azzal, hogy ki lesz az ellenfelünk az elődöntőben, szinte mindegy is, egyforma jó csapatok várhatnak ránk.

Konkoly Csaba, a Győr vezetőedzője: "Inkább örülök, mint szomorú vagyok. Különösebben nem gond, hogy elvesztettük a csoportelsőséget, az sokkal fontosabb, hogy a szlovénok elleni összevetésben jobbak vagyunk, s már bekerültünk az elődöntőbe. Ehhez persze Pálinger Kati sokadik szenzációs estéje is kellett, sajnos, a támadójátékunkba rengeteg olyan apró hiba csúszott, amelyek megakadályozták a győzelmünket. Szóval, ez egy félsiker, de ahogy a nevében is benne van, a félsiker is siker.

Zácsik Szandra, a Krim magyar átlövője, hat góljával a házigazdák legjobbja: "Nagyon izgalmas mérkőzés volt, többször is vezettünk a második félidőben, olykor két góllal is, rettenetesen sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni, ezzel elúszott az elődöntőbe jutásunk. Óriási lehetőségeket, helyzeteket hagytunk ki, ilyen jó csapat ellen, mint a Győr, ez megengedhetetlen. Szomorú vagyok, hazai pályán kikaptunk a Larviktól, most meg ez a döntetlen, ezeket a meccseket hoznunk kellett volna. Egyébként remekül érzem magam itt Ljubljanában, csinos, tiszta, élhető város, de jövő nyáron lejár a szerződésem, s hogy miként lesz tovább, azt még nem tudom. A Győrt jól ismerem, a Fradival sokszor játszottunk ellene, nem okozott külön lámpalázat, hogy magyar csapat az ellenfél."



A csoport másik mérkőzésén:
Larvik (norvég) - HC Leipzig (német) 31-21 (15-11)

Az állás: 1. (és már elődöntős) Larvik 8 pont, 2. (és már elődöntős) Győr 7, 3. Ljubljana 5, 4. Leipzig 0

A záróforduló párosítása:
Larvik - Ljubljana (március 20., szombat 14.15)
Győr - Leipzig (március 21., vasárnap 17.15)

Eredmények, II. csoport, 5. forduló:
Viborg (dán) - Dinamo Volgograd (orosz) 35-28 (15-9)

Vasárnap:
Valcea (román) - Hypo NÖ (osztrák), vasárnap 18.00

A záróforduló párosítása:
Hypo NÖ - Volgograd (március 19., péntek 20.20)
Viborg - Valcea (március 20., szombat 14.15(

az állás: 1. (és már elődöntős) Oltchim Valcea (román) 7 pont/4 mérkőzés, 2. (és már elődöntős) Viborg (dán) 6/5, 3. Dinamo Volgograd 3/5, 4. Hypo NÖ (osztrák) 2/4

A további program, elődöntő:
1. mérkőzés:
április 10/11.
visszavágó: április 17/18.

döntő:
1. mérkőzés:
május 8/9.
visszavágó: május 15/16.

Bajnoki eredmények

Női NB I:
FTC-RightPhone - Hunnia 51-20 (22-11)
Veszprém Barabás - Dunaújváros 36-36 (19-17)
ASA-Consolis-Hódmezővásárhely - Alcoa Fehérvár 38-32 (19-17)

Férfi NB I:
PLER - Pick Szeged 33-38 (15-20)
Tatran Presov (szlovák) - Gyöngyös 37-32 (18-19)
Csurgó - FTC-Cityline 24-23 (13-10)